Ο Τραμπ μήνυσε την ανιψιά του και δημοσιογράφους των New York Times

Ο Τραμπ μήνυσε την ανιψιά του και δημοσιογράφους των New York Times

Για την αποκάλυψη μέσω δημοσιευμάτων φορολογικών του στοιχείων

Στα δικαστήρια πάει την ανιψιά του Μαίρη Τραμπ και τρεις βραβευμένους με Πούλιτζερ δημοσιογράφους των New York Times ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την δημοσίευση φορολογικών του στοιχείων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την κόρη του αείμνηστου αδελφού του, Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ, ότι παραβίασε τη Συμφωνία Διακανονισμού που είχε συναφθεί μεταξύ των μελών της οικογένειας Τραμπ το 2001 σχετικά με την περιουσία της οικογένειας, για την οποία η Μαίρη Τραμπ τον έχει κατηγορήσει ανοιχτά, ότι την καταχράστηκε. Παράλληλα, κατηγορεί τους τρεις δημοσιογράφους, ότι συμμετείχαν στην παραβίαση αυτής της Συμφωνίας. Ο δισεκατομμυριούχος πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ διεκδικεί αποζημίωση, η οποία όπως υποστηρίζει στη μήνυσή του, δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 100 εκατ. δολάρια.

Σε δήλωσή της η Μαίρη Τραμπ είπε, ότι ο θείος της νιώθει ηττημένος και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να αποτρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Σημειώνει δε, ότι "όπως συμβαίνει πάντα με τον Ντόναλντ, θα προσπαθήσει να αλλάξει θέμα". Εκπρόσωπος των New York Times δήλωσε, ότι "η αποκάλυψη των φορολογικών στοιχείων του Ντόναλντ Τραμπ από την εφημερίδα βοήθησε τους πολίτες να ενημερωθούν, μέσω σχολαστικών αναφορών, για ένα θέμα υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος. Αυτή η μήνυση είναι μια προσπάθεια να φιμωθούν ανεξάρτητοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί" .