NASA: Κατέγραψε έκρηξη σουπερνόβα από το… μέλλον

NASA: Κατέγραψε έκρηξη σουπερνόβα από το… μέλλον

Δείτε την ανάρτησή της στο Instagram

Μια εντυπωσιακή έκρηξη υπερκαινοφανούς αστέρα (σούπερνοβα) κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA, η οποία μάλιστα προβλέπεται με βάση τις φωτογραφίες ότι θα παρατηρηθεί ξανά σε 16 χρόνια.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι υπερκαινοφανείς είναι εκρήξεις άστρων που λαμβάνουν χώρα στο τέλος της ζωής τους. Το Ρέκβιεμ, όπως ονομάστηκε, πρόκειται να ξαναπαρατηρηθεί σε περίπου 16 χρόνια λόγω της βαρύτητας ενός τεράστιου σμήνους γαλαξιών που βρίσκεται ανάμεσα σε εμάς και τους μακρινούς υπερκαινοφανείς αστέρες.

Η NASA συνόδεψε τις φωτογραφίες που ανάρτησε στο Instagram με της εξής λεζάντα:

«Το Hubble εντόπισε τρία κατοπτρικά είδωλα του Supernova Requiem διάσπαρτα σε ένα μοτίβο που μοιάζει με τόξο. Κάθε εικόνα δείχνει το φως του σουπερνόβα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μετά την έκρηξη και ένα τέταρτο είναι πιθανό να εμφανιστεί το 2037».

Τα μοντέλα ειδικών υπολογιστών για την κοσμική σύσταση και τις κατευθύνσεις της βαρύτητας του σμήνους, τοποθετούν την ημερομηνία σε 16 χρόνια από τώρα.

Η NASA το έθεσε ακόμη πιο απλά χρησιμοποιώντας μια απεικόνιση τρένου.

«Πολλά τρένα φεύγουν από έναν σταθμό την ίδια στιγμή, όλα ταξιδεύουν με την ίδια ταχύτητα και κατευθύνονται στην ίδια τοποθεσία. Κάθε τρένο, ωστόσο, ακολουθεί διαφορετική διαδρομή και η απόσταση για κάθε διαδρομή δεν είναι η ίδια».