Ιταλία: Μαχαίρωσε πέντε άτομα όταν του ζήτησαν εισιτήριο στο λεωφορείο

Ιταλία: Μαχαίρωσε πέντε άτομα όταν του ζήτησαν εισιτήριο στο λεωφορείο

Σε σοβαρή κατάσταση ένα παιδί που δέχθηκε χτύπημα στο λαιμό

Ένα πρωτοφανές περιστατικό ακραίας βίας σημειώθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας, όταν δύο γυναίκες ελεγκτές ζήτησαν από επιβάτη λεωφορείου να τους δείξει το εισιτήριο.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν το διέθετε εισιτήριο, έβγαλε μαχαίρι από την τσέπη του, τραυμάτισε τις υπαλλήλους του οργανισμού αστικών μεταφορών και αμέσως μετά προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Η αστυνομία εντόπισε τον δράστη, αλλά πριν προλάβει να τον συλλάβει, εκείνος μαχαίρωσε άλλους τρεις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και ένα μικρό παιδί, με μαχαιριά στον λαιμό.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου του Ρίμινι, το παιδί νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ο δράστης είναι σομαλικής καταγωγής και διέμενε προσωρινά σε κέντρο υποδοχής του Ερυθρού Σταυρού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν ιδιαίτερα οξύθυμος στις επαφές του με τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους και δεν αποκλείεται, χθες βράδυ, να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόσφατα είχε ζητήσει από τις ιταλικές αρχές να του παρασχεθεί πολιτικό άσυλο. Οι εισαγγελείς πάντως, συνεχίζουν να αποκλείουν προς το παρόν, τυχόν τρομοκρατικά κίνητρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...