Ιταλία: Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» το νησί Παντελερία – Δύο νεκροί

Ιταλία: Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» το νησί Παντελερία  – Δύο νεκροί

Αναποδογύρισε αυτοκίνητα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν όταν ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε την Παντελερία, ένα μικρό νησί της Ιταλίας στη Μεσόγειο, ανατρέποντας αυτοκίνητα και πλημμυρίζοντας παράκτιους δρόμους, ανακοίνωσαν οι αρχές και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τον θάνατο ενός πυροσβέστη εκτός υπηρεσίας και ενός 86χρονου άνδρα, που ταξίδευαν οδικώς χθες το απόγευμα στο δημοφιλές τουριστικό νησί, που βρίσκεται νότια της Σικελίας.

Οπτικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας δείχνει πολλά αναποδογυρισμένα οχήματα και ένα κτίριο που έχει υποστεί ζημιές από ένα αυτοκίνητο που εξφενδονίστηκε στον αέρα.


«Είναι δύσκολο να δεχτείς κάτι τέτοιο. Είναι μεγάλος ο πόνος», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο δήμαρχος της Παντελερία Βιντσέντσο Κάμπο όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε χθες ότι οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν τυχόν αγνοούμενους, ενώ επιχειρούν να ανοίξουν και πάλι δρόμους που καταστράφηκαν από την καταιγίδα.