Moderna: Στα «σκαριά» μονοδοσικό εμβόλιο για τρίτη δόση κορονοϊού – Ποια άλλη ασθένεια θα «χτυπά»

Moderna: Στα «σκαριά» μονοδοσικό εμβόλιο για τρίτη δόση κορονοϊού – Ποια άλλη ασθένεια θα «χτυπά»

Τι ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για το εμβόλιο «2 σε 1»

Σημαντικές ανακοινώσεις έκανε σήμερα, Πέμπτη (09/09) η Moderna, γνωστοποιώντας ότι θα αναπτύξει ένα μονοδοσικό εμβόλιο διπλής χρήσης, το οποίο θα λειτουργεί ως τρίτη δόση για τον κορονοϊό και ταυτόχρονα θα προφυλάσσει από την εποχιακή γρίπη.

«Σήμερα ανακοινώνουμε το πρώτο βήμα στο νέο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα με την ανάπτυξη ενός εμβολίου μίας δόσης που θα είναι αναμνηστικό κατά του κορονοϊού και αναμνηστικό κατά της γρίπης», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel.

«Είμαι περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα της Moderna στην προώθηση της πλατφόρμας mRNA, ενώ αντιμετωπίζει την παγκόσμια πανδημία COVID-19. Πιστεύουμε ότι η πλατφόρμα mRNA μπορεί να λύσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον κόσμο για την υγεία, από ασθένειες που πλήττουν εκατομμύρια κόσμο, έως εξαιρετικά σπάνιες ασθένειες που επηρεάζουν δεκάδες, μέχρι φάρμακα εξατομικευμένα», ανέφερε ο Stéphane Bancel.

«Σημειώνουμε πρόοδο όσον αφορά την εγγραφή ασθενών στα προγράμματα σπάνιων ασθενειών μας και είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην εξατομικευμένη δοκιμή εμβολίου για τον καρκίνο», συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna.