Συναγερμός στην Ινδία: «Μυστηριώδης» πυρετός «θερίζει» παιδιά – Ποια τα συμπτώματα

Συναγερμός στην Ινδία: «Μυστηριώδης» πυρετός «θερίζει» παιδιά – Ποια τα συμπτώματα

Τουλάχιστον 50 οι νεκροί

Τεράστια ανησυχία επικρατεί στην πολυπληθή επαρχία Ουτάρ Πραντές της Ινδίας, όπου τουλάχιστον 50 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχουν πεθάνει από έναν «μυστηριώδη» πυρετό που σαρώνει την περιοχή.

Εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, δεκάδες παιδιά ξυπνούν ιδρωμένα και με υψηλό πυρετό. Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία, ενώ κανένας από τους νεκρούς δεν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, πολλά από τα παιδιά που εμφανίζουν πυρετό, ένιωθαν πόνους στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους, αφυδάτωση και ναυτία και σε ορισμένες περιπτώσεις ανέφεραν εξανθήματα που εξαπλώθηκαν στα πόδια και τα χέρια.

Πολλοί από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, κάτι που «δείχνει» ότι ίσως είναι μία σοβαρή μορφή δάγκειου πυρετού, μια ιογενής λοίμωξη από κουνούπια.

«Οι ασθενείς στα νοσοκομεία, κυρίως τα παιδιά, πεθαίνουν πολύ γρήγορα», επισημαίνει η Δρ. Νέτα Κουλσρέσθα, ανώτερη αξιωματούχος υγείας της περιφέρειας Φιροζαμπάντ, όπου 40 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 32 παιδιά, πέθαναν την τελευταία εβδομάδα.