Η Αντζελίνα Τζολί κοινοποίησε στο Instagram επιστολή έφηβης Αφγανής

Η Αντζελίνα Τζολί κοινοποίησε στο Instagram επιστολή έφηβης Αφγανής

Η ανάρτηση της Τζολί έχει λάβει περισσότερα από δύο εκατομμύρια «like»

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Αντζελίνα Τζολί κοινοποίησε στην πρώτη της ανάρτηση στο Instagram επιστολή έφηβης στο Αφγανιστάν.

«Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν χάνουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εκφράζονται ελεύθερα. Έτσι ήρθα στο Instagram για να μοιραστώ τις ιστορίες τους και τις φωνές όσων σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα» έγραψε η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης δημοσιεύοντας φωτογραφίες της επιστολής και γυναικών που φορούν μπούρκες.

«Ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν δύο εβδομάδες πριν την 11η Σεπτεμβρίου, όπου γνώρισα Αφγανούς πρόσφυγες που είχαν φύγει από τους Ταλιμπάν» πρόσθεσε η ηθοποιός, η οποία είναι ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

«Αυτό ήταν πριν από είκοσι χρόνια. Είναι αρρωστημένο να βλέπεις τους Αφγανούς να εκτοπίζονται ξανά από τον φόβο και την αβεβαιότητα που έχει κυριεύσει τη χώρα τους. Να δαπανάς τόσο πολύ χρόνο και χρήμα, να έχεις αιματοχυσία και να χάνεις ζωές μόνο για να φτάνεις σε αυτό, είναι αποτυχία σχεδόν αδύνατη να την καταλάβουμε. Το να παρακολουθούμε εδώ και δεκαετίες πώς οι Αφγανοί πρόσφυγες - μερικοί από τους πιο ικανούς ανθρώπους στον κόσμο - αντιμετωπίζονται σαν βάρος είναι επίσης ενοχλητικό. Γνωρίζουμε ότι εάν είχαν τα εργαλεία και τον σεβασμό, θα έκαναν τόσα πολλά για τους εαυτούς τους. Συνάντησα τόσες γυναίκες και κορίτσια που όχι μόνο ήθελαν εκπαίδευση, αλλά αγωνίζονταν για αυτήν. Όπως και οι άλλοι που έχουν δεσμευτεί, δεν θα απομακρυνθώ. Θα συνεχίσω να ψάχνω τρόπους για να βοηθήσω. Και ελπίζω να συμμετάσχετε» ανέφερε.

Η ανάρτηση της Τζολί έχει λάβει περισσότερα από δύο εκατομμύρια "like" από τότε που δημοσιεύτηκε, την περασμένη Παρασκευή.

Η επιστολή που κοινοποίησε η ηθοποιός έχει το όνομα και άλλα στοιχεία ταυτότητας σβησμένα σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τη συντάκτρια.

Η έφηβη εξηγεί πώς πριν από την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν, οι γυναίκες και τα κορίτσια είχαν δικαιώματα και τους επιτρέπονταν να πηγαίνουν στο σχολείο και να εργάζονται, σημειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Αλλά όταν έρχονται, όλοι τους φοβόμαστε και νομίζουμε ότι όλα τα όνειρά μας χάνονται» τονίζει το κορίτσι.

Φωτογραφία αρχείου