Κορονοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ θανάτων στη Ρωσία

Κορονοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ θανάτων στη Ρωσία

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 819 θανάτους που σχετίζονται με την Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών, ένας αριθμός ρεκόρ για τρίτη συναπτή ημέρα, εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα και μιας αργής εμβολιαστικής εκστρατείας.

Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επιδημιολογική έξαρση από τις αρχές του καλοκαιριού, κατέγραψε, επίσης, 22.144 νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το κέντρο κρίσεων της ρωσικής κυβέρνησης.

Πλέον, το σύνολο των θανάτων από την Covid-19 ανέρχεται σε 169.683, σύμφωνα με την καταμέτρηση της κυβέρνησης. Η ρωσική στατιστική υπηρεσία Rosstat έκανε λόγο για περισσότερους από 300.000 νεκρούς έως τα τέλη Ιουνίου 2021, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το επιδημιολογικό κύμα που έχει προκαλέσει η παραλλαγή Δέλτα είναι φονικότερο, με περίπου 21.000 θανάτους τον μήνα Ιούνιο σύμφωνα με τη Rosstat.

Την ίδια ώρα, η Μόσχα ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως ο δείκτης θνητότητας στην πόλη τον Ιούλιο ήταν 70% υψηλότερος σε σύγκριση με πριν από την πανδημία το 2019 και 60% υψηλότερος τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Μόλις το 30% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κι ενώ η εκστρατεία εμβολιασμών ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020. Οι εκκλήσεις του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για εμβολιασμό δεν συνέβαλαν στην επιτάχυνση της εκστρατείας.