Μακελειό στο Πλίμουθ: Ο δράστης φαντασιωνόταν ότι ήταν ο «Εξολοθρευτής»

Μακελειό στο Πλίμουθ: Ο δράστης φαντασιωνόταν ότι ήταν ο «Εξολοθρευτής»

Αναρτούσε στα social media βίντεο και φωτογραφίες με τον εαυτό του δείχνοντας προβληματική προσωπικότητα

Η βρετανική αστυνομία κατονόμασε σήμερα ως Τζέικ Ντέιβισον, τον 22χρονο άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι, στην πόλη Πλίμουθ, αν και είπε πως το κίνητρο για τις δολοφονίες παραμένει ασαφές.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Ντέβον και Κορνουάλης έκανε την επίσημη ενημέρωση και έδωσε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του τραγικού γεγονότος. Ο δράστης παραβίασε την είσοδο σε σπίτι, όπου σκότωσε μία γυναίκα, με την οποία είχε οικεία σχέση και κάποια δημοσιογραφικά μέσα αναφέρουν ως την μητέρα του.

Κατόπιν βγήκε, πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε ένα μικρό κορίτσι κάτω των 10 ετών και έναν άντρα συγγενή του κοριτσιού – και πάλι σύμφωνα με αναφορές τον πατέρα της μικρής. Στη συνέχεια βγήκε στον δρόμο και πυροβόλησε δύο πεζούς, οι οποίοι βρίσκονται στο νοσοκομείο τραυματισμένοι αλλά εκτός κινδύνου.

Δεν σταμάτησε εκεί αλλά προχώρησε σε παρακείμενο πάρκο όπου πυροβόλησε και σκότωσε έναν ακόμη άντρα και στη συνέχεια μία ακόμη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Στο τέλος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά και είναι άγνωστα τα κίνητρα του δράστη. Η αστυνομία αποκλείει τη σύνδεση με τρομοκρατική ενέργεια και επιβεβαιώνει ότι ερευνά τον σκληρό δίσκο του 22χρονου δολοφόνου.

Ο δράστης είχε άδεια για το κυνηγετικό όπλο και αναρτούσε βίντεο και φωτογραφίες με τον εαυτό του δείχνοντας προβληματική προσωπικότητα. Συγκεκριμένα φαντασιωνόταν τον εαυτό του ως Εξολοθρευτή εμπνευσμένος από την ομώνυμη ταινία.