Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης μετά το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων

Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης μετά το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων

Ο Άντριου Κουόμο υπέκυψε στις πιέσεις μετά από τουλάχιστον 12 καταγγελίες σε βάρος του

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα 10 Αυγούστου ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, στη σκιά του σκανδάλου για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε τουλάχιστον δώδεκα γυναίκες, που τον έχουν καταγγείλει.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το γραφείο του σε 14 ημέρες και την θέση του θα αναλάβει η αναπληρώτριά του, Κάθι Χοτσούλ. Επανέλαβε ότι δεν έχει παρενοχλήσει καμία γυναίκα, αλλά αντιθέτως ήταν «άτεγκτος» στον τρόπο που μιλούσε και άγγιζε τις γυναίκες του προσωπικού.

Ο Κουόμο υπέκυψε στις πιέσεις που δεχόταν, καθώς η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, τον κατηγόρησε ότι έχει παραβιάσει πολλές φορές πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους περί σεξουαλικής παρενόχλησης. Κατά την κρίση της πανδημίας κορονοϊού και απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ ο Κουόμο είδε την δημοφιλία του να εκτοξεύεται στα ύψη, σε σημείο να χαρακτηριστεί ως ιδανικός υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Ωστόσο, στη συνέχεια άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας "βροχή¨οι καταγγελίες σε βάρος του από γυναίκες που εργάζονται στην κυβέρνηση της Πολιτείας για σεξουαλική παρενόχληση από τον πολιτικό τους προϊστάμενο. Οι καταγγελίες εκτός από ανάρμοστες αγκαλιές και φιλιά, περιελάμβαναν μέχρι και πρόταση για στριπ πόκερ μέσα στο κυβερνητικό αεροπλάνο.