Αποζημίωση «μαμούθ» ζητάει το Μεξικό από αμερικανικές εταιρειών κατασκευής όπλων

Αποζημίωση «μαμούθ» ζητάει το Μεξικό από αμερικανικές εταιρειών κατασκευής όπλων

Η κυβέρνηση κατέθεσε αγωγή 10 δισ. δολαρίων για παράνομη διακίνηση

Η μεξικανική κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αγωγή στα αμερικανικά δικαστήρια εναντίον πολλών κατασκευαστών όπλων, κατηγορώντας τις εταιρείες αυτές ότι με τις αμελείς επιχειρηματικές πρακτικές τους προκάλεσαν ζημιά στο Μεξικό, σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών που περιήλθαν στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Στην αγωγή υποστηρίζεται ότι μονάδες των εταιρειών Smith & Wesson, Barrett Firearms, Colt's Manufacturing Company, Glock Inc, Sturm, Ruger & Co. και άλλες γνώριζαν ότι οι επιχειρηματικές πρακτικές τους προκαλούσαν παράνομη διακίνηση όπλων στο Μεξικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι μεξικανικές αρχές ζητούν να τους καταβληθεί αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστη το κράτος, οι οποίες υπολογίζονται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει δηλώσει ότι είναι προτεραιότητά του η αντιμετώπιση της παράνομης εισαγωγής όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη χώρα του, η οποία τα τελευταία χρόνια καταγράφει ρεκόρ ανθρωποκτονιών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...