Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ έχουν διανείμει περισσότερα από 100 εκατ. εμβόλια παγκοσμίως

Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ έχουν διανείμει περισσότερα από 100 εκατ. εμβόλια παγκοσμίως

Το ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν διανείμει περισσότερα από 100 εκατομμύρια εμβόλια κατά της Covid-19 στον κόσμο, περισσότερες δωρεές από «όλες μαζί τις άλλες χώρες» και «αυτό δεν είναι παρά η αρχή», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει 111.701.000 δόσεις σε περισσότερες από 60 χώρες, το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών μέσω της διεθνούς πρωτοβουλίας Covax, όμως, επίσης, σε συνεργασία με εταίρους όπως η Αφρικανική Ένωση ή η CARICOM (Κοινότητα Καραϊβικής).

Αυτό «αντικατοπτρίζει την αμερικανική γενναιοδωρία», τονίζεται στο δελτίο τύπου.

Πιο συγκεκριμένα, οι χώρες που έχουν επωφεληθεί περισσότερο από τις αμερικανικές δωρεές είναι η Ινδονησία (8 εκατομμύρια δόσεις), οι Φιλιππίνες και η Κολομβία (6 εκατομμύρια δόσεις ή περισσότερες), το Βιετνάμ, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Νότια Αφρική (5 εκατομμύρια ή περισσότερες).

Αυτές οι δωρεές «είναι μόνο η αρχή των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης για να παράσχει εμβόλια σε ολόκληρο τον κόσμο», τονίζεται.

Από το τέλος του μήνα, οι ΗΠΑ θα αρχίσουν την αποστολή 500 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer, τις οποίες έχουν υποσχεθεί σε 100 αναπτυσσόμενες χώρες, σημειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως οι ΗΠΑ δεν χρησιμοποίησαν και δεν θα χρησιμοποιήσουν τα εμβόλιά τους για να ζητούν χάρες από άλλες χώρες. Ο στόχος μας είναι να σώσουμε ζωές», διαβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει σήμερα για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό σε διεθνές επίπεδο, αλλά και σε εθνικό, μπροστά στην ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...