Κορονοϊός: Τι έδειξαν δύο πειραματικά πολυπληθή φεστιβάλ στο Βέλγιο με την εφαρμογή «covid safe»

Κορονοϊός: Τι έδειξαν δύο πειραματικά πολυπληθή φεστιβάλ στο Βέλγιο με την εφαρμογή «covid safe»

Πραγματοποιήθηκαν χωρίς αποστάσεις και μάσκες

«Θετικό» ήταν το πρώτο τεστ για δύο φεστιβάλ στο Βέλγιο, με την εφαρμογή του εισιτηρίου «covid safe», σύμφωνα με τη γαλλόφωνη εφημερίδα «LeSoir».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν τα δύο πρώτα πειραματικά μουσικά φεστιβάλ στο Βέλγιο, το «Esperanza» με 4.000 άτομα, καθώς και το μικρότερης έκτασης «Blue Bird Festival» με 500 άτομα, με την εφαρμογή του ασφαλούς εισιτηρίου «covid safe».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν χωρίς κοινωνικές αποστάσεις και χωρίς μάσκες. Κατά την είσοδό τους οι θεατές έπρεπε να παρουσιάσουν μέσω εφαρμογής στο κινητό τους και κωδικό QR, την απόδειξη πλήρους εμβολιασμού, ή πρόσφατο αρνητικό μοριακό ή αντιγονικό τεστ, ή πιστοποιητικό αντισωμάτων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του φεστιβάλ «Esperanza», δεν έλειψαν τα τεχνικά προβλήματα με το εισιτήριο «covid safe», τα οποία ωστόσο, επιλύθηκαν στο 95%.

Το «ασφαλές εισιτήριο», ή «covid safe», όπως το ονομάζουν στο Βέλγιο, θα γίνει υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε οποιαδήποτε εκδήλωση για περισσότερα από 1.500 άτομα από τις 13 Αυγούστου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...