Κορονοϊός: Αγγίζει το «τείχος ανοσίας» η Μεγάλη Βρετανία

Κορονοϊός: Αγγίζει το «τείχος ανοσίας» η Μεγάλη Βρετανία

Σχεδόν το 72% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο

Τα κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία ήταν μειωμένα κατά 36% την περασμένη εβδομάδα και παραμένουν κάτω των 30.000 ημερησίως, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι κάτω από χίλιοι. Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ότι τα καταφέρνει και βρίσκεται πολύ κοντά στην δημιουργία του «τείχους ανοσίας» από τον κορονοϊό.

Τα επιδημιολογικά αυτά στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις των επιστημόνων που έκαναν λόγω για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων μετά την πλήρη άρση των περιορισμών στις 19 Ιουλίου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το βασικό σενάριο του Επιστημονικού Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων (SAGE) προέβλεπε μέχρι και 100.000 κρούσματα την ημέρα, με τον ημερήσιο αριθμό θανάτων να κυμαίνεται μεταξύ 100 έως 200.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που αναφέρθηκαν στον ΣΚΑΪ, η Αγγλία φαίνεται πως έχει φτάσει πολύ κοντά στα επίπεδα της ανοσίας της αγέλης, με το 88,4% του ενήλικου πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και το 71,8% με δεύτερη. Ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των ατόμων που έχουν αποκτήσει αντισώματα λόγω νόσησης ακόμα και αν δεν έχουν εμβολιαστεί.