Κορονοϊός: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών τάσσονται οι πολίτες της Αυστρίας

Κορονοϊός: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών τάσσονται οι πολίτες της Αυστρίας

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στη χώρα

Στην πλειονότητά τους οι πολίτες στην Αυστρία τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19 στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης και, σύμφωνα με αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα, το 59% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ ενός τέτοιου βήματος, το 38% είναι εναντίον.

Από την άλλη πλευρά, μόνο σε ποσοστό 24% οι πολίτες εμφανίζονται να είναι υπέρ ενός γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ το 70% είναι σαφώς κατά, ενώ, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της δημοσκόπησης, η προθυμία για εμβολιασμό παρουσιάζει στασιμότητα από τις αρχές Ιουλίου στο 74%, που είναι το άθροισμα εκείνων που δηλώνουν έτοιμοι να εμβολιαστούν και εκείνων που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Στη δημοσκόπηση διαπιστώνεται ότι η υποστήριξη του υποχρεωτικού εμβολιασμού για άλλα επαγγέλματα είναι αρκετά χαμηλότερη, με το 49% των ερωτηθέντων να χαιρετίζει μια τέτοια υποχρέωση στον τομέα της εκπαίδευσης και το 50% για τον τομέα της κοινωνικής συμβουλευτικής και υποστήριξης, τονίζεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ιδιαίτερα υποστηρικτικοί σε έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό σε αυτά τα επαγγέλματα εμφανίζονται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι άνδρες, οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 50 ετών και οι άνθρωποι με μία ανώτερη παιδεία.

Για ένα 55% των ερωτηθέντων, είναι σωστό, εάν υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης, να μπορεί ο εργοδότης, να απαιτήσει από το εργατικό του δυναμικό να εμβολιαστεί έναντι της CoV, ωστόσο, το 56% είναι εναντίον των απολύσεων των εργαζομένων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν -- παρά το ότι τους ζητήθηκε -- ενώ το 37% δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με αυτό.

Στην ίδια δημοσκόπηση, ένα ποσοστό 45% τάσσεται υπέρ της πρότασης, η οποία συζητήθηκε πρόσφατα και σε πολιτικό επίπεδο, να καταστούν χρεώσιμα τα τεστ CoV για μη εμβολιασμένα άτομα (εκτός από άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας), ωστόσο το 50% εξακολουθεί να θέλει δωρεάν τεστ για όλους.

Το ποσοστό των ανθρώπων στην Αυστρία που απορρίπτουν "σαφώς" ή "μάλλον" έναν εμβολιασμό κατά της Covid-19 κυμάνθηκε μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου ανάμεσα στο 21 και 25 %, και αυτή τη στιγμή το 15% του πληθυσμού δηλώνει "σίγουρα όχι" και ένα άλλο 8% "πιθανώς όχι" ως προς το αν θέλει να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ικανοποίηση των πολιτών με τη διαχείριση της κρίσης από πλευράς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων έχει μειωθεί ελαφρώς από την αρχή των διακοπών:

Μόνον το 43% πιστεύει επί του παρόντος ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σωστά την κρίση, ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο περίπου οι μισοί ήταν αυτής της άποψης και τώρα, επίσης, μόνον το ένα τέταρτο του πληθυσμού θεωρεί ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο - στα μέσα Ιουνίου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 48%.

Παρακαλούμε περιμένετε ...