Διαλύεται η εταιρεία που συνδέεται με το σκάνδαλο υποκλοπών Pegasus

Διαλύεται η εταιρεία που συνδέεται με το σκάνδαλο υποκλοπών Pegasus

H διάλυση της Novalpina αποφασίστηκε επίσημα προκειμένου να τεθεί τέλος σε έναν «εσωτερικό πόλεμο»

Τη διάλυση της εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων Novalpina, στην οποία ανήκει ο ισραηλινός όμιλος NSO που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου υποκλοπών Pegasus ανακοίνωσε σήμερα στο AFP πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας Echos.

«Το ταμείο που κατέχει τρεις συμμετοχές (δηλαδή) τη NSO, τα γαλλικά εργαστήρια X.O και τα καζίνο Olympic Entertainment θα τεθεί υπό εκκαθάριση από τρίτο διεθνή διαχειριστή ο οποίος θα οριστεί επίσημα τις επόμενες εβδομάδες», επεσήμανε η πηγή την οποία επικαλείται η οικονομική εφημερίδα.

Η Novalpina είχε εξαγοράσει το 2019 την NSO, γνωστή για το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus, που βρίσκεται στον πυρήνα του παγκόσμιου σκανδάλου, το οποίο επέτρεψε την υποκλοπή των τηλεφωνικών αριθμών τουλάχιστον 180 δημοσιογράφων, 85 ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή ακόμη 14 αρχηγών κρατών μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν – κατηγορίες τις οποίες η NSO αρνείται.

H διάλυση της Novalpina αποφασίστηκε επίσημα προκειμένου να τεθεί τέλος σε έναν «εσωτερικό πόλεμο» ανάμεσα σε διευθυντές της λονδρέζικης εταιρείας, σύμφωνα με προσκείμενη πηγή την οποία επικαλείται η Les Echos. Όμως «το σκάνδαλο των υποκλοπών μπορεί να αποτέλεσε ένα ακόμη σήμα κινδύνου», προσθέτει η εφημερίδα καθώς η εταιρεία αντιμετώπιζε πίεση από ΜΚΟ εδώ και καιρό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...