Συγκλονιστικό βίντεο: Σολομοί βράζουν ζωντανοί μέσα σε ποτάμι λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Συγκλονιστικό βίντεο: Σολομοί βράζουν ζωντανοί μέσα σε ποτάμι λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Κολυμπούν με πληγές και κόκκινες και λευκές αλλοιώσεις στο δέρμα τους

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ΜΚΟ Columbia Riverkeeper, στο οποίο φαίνεται ένα κοπάδι κόκκινων σολομών να βράζει ζωντανό μέσα σε ποτάμι λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

Όπως θα δείτε στο βίντεο - ντοκουμέντο, οι σολομοί κολυμπούν με πληγές και κόκκινες και λευκές αλλοιώσεις στο δέρμα τους, ως αποτέλεσμα έκθεσης σε ακραία θερμές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σύμφωνα με τον Μπρετ Βαντενχόιβελ, επικεφαλής της Columbia River, οι σολομοί ταξίδευαν αντίθετα στο ρεύμα από τον Ειρηνικό ωκεανό στο ποτάμι Κολούμπια, στις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρογονικές περιοχές αναπαραγωγής τους, ώσπου ξαφνικά άλλαξαν πορεία.

Όπως εξηγεί ο Μπρετ Βαντενχόιβελ, το κοπάδι έστριψε απότομα σε έναν παραπόταμο του Κολούμπια, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τον καυτό βυθό που είχε θερμοκρασίες όπως ένα «φλεγόμενο κτίριο». Την ημέρα που τραβήχτηκε το βίντεο, η θερμοκρασία του νερού είχε εκτιναχθεί στους 21 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία φονική για οποιοδήποτε ψάρι.

Ο Βαντενχόιβελ συνέκρινε την κατάσταση που βίωσαν τα ψάρια με έναν άνθρωπο που προσπαθεί να τρέξει μαραθώνιο σε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών. «Η διαφορά είναι πως για τους σολομούς αυτό δεν είναι αναψυχή. Δεν έχουν επιλογή. Ή θα τα καταφέρουν ή θα πεθάνουν» προσθέτει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...