Κορονοϊός: Ανησυχία από Πούτιν ζήτησε να επισπευσθεί ο ρυθμός εμβολιασμού

Κορονοϊός: Ανησυχία από Πούτιν ζήτησε να επισπευσθεί ο ρυθμός εμβολιασμού

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν επιθυμεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα να επισπευσθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού στην Ρωσία, χωρίς ωστόσο να επιβληθεί ο εμβολιασμός. «Βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι να αυξηθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού στην χώρα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πείθουμε τον κόσμο για την αναγκαιότητα να κάνει το εμβόλιο, για το ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο στην πανδημία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι «ο εμβολιασμός δεν πρέπει να επιβάλλεται», αλλά πρέπει «αναλυτικά και εξειδικευμένα» να εξηγούμε τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες για τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Πούτιν είπε ότι το καλοκαίρι του 2021 ήταν για την Ρωσία μια κατά σειρά δοκιμασία στην μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι «όλα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται» και είναι «κατανοητό ότι ο κόσμος έχει κουραστεί».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται και άλλα ζητήματα όπως η ασυνήθιστη ζέστη και οι πυρκαγιές που μαίνονται σε δασώδεις περιοχές, λέγοντας ότι με τις δυσμενείς αυτές καιρικές βρέθηκαν αντιμέτωπες σχεδόν όλες οι περιοχές της χώρας.

«Σε μερικές περιοχές κατάφεραν να αντιδράσουν γρήγορα με το που ξεκίνησαν οι πυρκαγιές και να θέσουν υπό έλεγχο τις εστίες. Αλλά αυτό δεν επιτεύχθηκε παντού, τουλάχιστον όπως θα θέλαμε, και λόγω των δυσκολιών που σχετίζονται με τις δασώδεις περιοχές, με την δύσκολη προσβασιμότητα αυτών των περιοχών και με το ότι είναι απομακρυσμένες» είπε ο Πούτιν, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή καίγονται δάση στην Γιακουτία, την Καρελία και την περιοχή του Τσελιάμπινσκ.