Κύπρος: Ανοίγει η Αμμόχωστος στο 3,5% – Τι ανακοίνωσαν Ερντογάν και Τατάρ από τα κατεχόμενα

Κύπρος: Ανοίγει η Αμμόχωστος στο 3,5% – Τι ανακοίνωσαν Ερντογάν και Τατάρ από τα κατεχόμενα

Η περιοχή θα χαρακτηριστεί αποστρατιωτικοποιημένη - Τι θα γίνει με τις περιουσίες

Σημαντικές ανακοινώσεις έκαναν το πρωί της Τρίτης (20/07) από τα κατεχόμενα ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι δήλωσαν ότι ανοίγει η Αμμόχωστος στο 3,5%.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η περιοχή θα χαρακτηριστεί αποστρατιωτικοποιημένη και θα επιστραφούν οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους μέσω της Επιτροπής που έχουν συστήσει στην Κύπρο, δήλωσαν χαρακτηριστικά. Όλα αυτά υπό τον όρο ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Όπως μετέδωσε ο σταθμός, σε μια εμπρηστική ομιλία του παρουσία και του Τατάρ, ο Ερντογάν έκανε λόγο για «εχθρούς των Τουρκοκυπρίων», στους οποίους συμπεριέλαβε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Όλοι αυτοί θα μιλήσουν σήμερα για την Κύπρο. Θα τους ακούσουμε, είπε αλλά δεν μας νοιάζει τι θα πουν», είπε.

Παράλληλα, επιτέθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι «εμείς δεν θα πάρουμε τις συμβουλές τους. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει» τόνισε και επανέλαβε τη θεωρία του για δυο κράτη στην Κύπρο.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η πολίτικη των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων στηρίζονται πάνω στο ψέμα και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι υποσχεθήκαν βοήθεια στους Τουρκοκύπριους και δεν το έκαναν.

2
σχόλια
  1. avatar Θ.Τ

    Αν πιστεύετε ότι απέχουμε πολύ από την εποχή των κατακτητικών πολέμων, δεν νομίζετε ότι τα γεγονότα σας διαψεύδουν. Και όμως νομίζουμε ότι υπάρχει πρόοδος, κρίμα που δεν είναι παράλληλη με το διεθνές δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα.

  2. avatar Α.Τ

    Συχνά τα ζώα επιδεικνύουν μεγαλύτερο σεβασμό στα θύματά τους, όμως ο τίτλος ζώο δεν αξίζει σε μερικούς "ανθρώπους". Τώρα αν με ρωτούσατε για τους υποστηρικτές τους θα έλεγα ότι μάλλον τους μοιάζουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...