Εντατικά μαθήματα στον Τζεφ Μπέζος για την πτήση στο διάστημα

Εντατικά μαθήματα στον Τζεφ Μπέζος για την πτήση στο διάστημα

Με την κάψουλα New Shepard που έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί την Τρίτη

O δισεκατομμυριούχος Αμερικάνος επιχειρηματίας Τζεφ Μπέζος και τα τρία μέλη του πληρώματος του, ακολουθούν ένα πρόγραμμα σκληρής εκπαίδευσης σήμερα, για την προετοιμασία τους, σχετικά με την πρώτη πτήση του πυραύλου Blue Origin της εταιρίας του, που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη.

Η υποτροχιακή εκτόξευση από ένα πεδίο εκτοξεύσεων στην έρημο του Δυτικού Τέξας αποτελεί ένα κρίσιμο τεστ για το διαστημόπλοιο New Shepard του πυραύλου Blue Origin, ενός πυραύλου-φορέα με ύψος 18,3 μέτρων και ενός πλήρως αυτόνομου συνόλου πυραύλου-διαστημικής κάψουλας, που έχει κεντρικό ρόλο στα σχέδια του Μπέζος, για μία ηγετική θέση στην πολλά υποσχόμενη αγορά του διαστημικού τουρισμού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, στην προγραμματισμένη πτήση, διάρκειας 11 λεπτών από το πεδίο διαστημικών εκτοξεύσεων της εταιρίας Launch Site One αναμένεται ότι θα λάβει μέρος το πιο ηλικιωμένο άτομο που πήγε ποτέ στο διάστημα.

Πρόκειται για την 82χρονη πρωτοπόρο της αεροπορίας Ουάλι Φανκ, αλλά και το νεότερο άτομο που πήγε ποτέ στο διάστημα. Είναι ο 18χρονος φοιτητής φυσικής Όλιβερ Ντίμεν. Μαζί τους, στην πρώτη εκτόξευση του Blue Origin θα είναι ο Μπέζος, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon.com Inc, όπως και ο αδερφός του Μαρκ Μπέζος.