Κυριακίδου: Εμβολιάστε τον πληθυσμό στον οποίο η πρόσβαση είναι δύσκολη

Κυριακίδου: Εμβολιάστε τον πληθυσμό στον οποίο η πρόσβαση είναι δύσκολη

Η Επίτροπος Υγείας καλεί τα κράτη-μέλη της ΕΕ να διαλύσουν τον δισταγμό για τους εμβολιασμούς

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Υγείας του Βελγίου Φρανκ Βαντενμπρούκε θα έχει αύριο η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

«Το Βέλγιο υπήρξε σημαντικός εταίρος για τη στρατηγική εμβολιασμού της ΕΕ και για την παραγωγή εμβολίων. Από το Βέλγιο οι πρώτες δόσεις εστάλησαν στην ΕΕ τον Δεκέμβριο και με την υποστήριξη της βελγικής βιομηχανικής παραγωγικής ικανότητας μπορέσαμε να παράσχουμε αρκετά εμβόλια για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ», ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

Η συζήτηση της Στέλλας Κυριακίδου και του Φρανκ Βαντενμπρούκε θα επικεντρωθεί στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και στην ανάπτυξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στο Βέλγιο, καθώς και στην εξέλιξη των προτάσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας. Κατόπιν, θα επισκεφθούν κέντρο εμβολιασμού στο Μόλενμπεκ στις Βρυξέλλες, καθώς και πρόγραμμα εμβολιασμού για ευάλωτες ομάδες

«Χαίρομαι που βλέπω ότι το Βέλγιο είχε μια πολύ επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού, με ένα εντυπωσιακό ποσοστό άνω του 80% του πληθυσμού να έχει ήδη λάβει μια δόση. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις και ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμη. Όλα τα κράτη μέλη πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στον εμβολιασμό του πληθυσμού, στον οποίο η πρόσβαση είναι δύσκολη και να θρυμματίσουν το γυαλί των επιφυλάξεων και του δισταγμού για τον εμβολιασμό. Ανυπομονώ να συζητήσω πώς η ΕΕ μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιτυχημένης εθνικής βελγικής εκστρατείας εμβολιασμού».

Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Επιτροπής και της δέσμευσης της Επιτρόπου Κυριακίδου να υποστηρίξει την ανάπτυξη εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού COVID-19 στα κράτη μέλη.