Ερντογάν: Έτσι είναι το υπερπολυτελές εξοχικό του με τα 300 δωμάτια – Πόσο κοστίζει

Ερντογάν: Έτσι είναι το υπερπολυτελές εξοχικό του με τα 300 δωμάτια – Πόσο κοστίζει

Δείτε τις φωτογραφίες - Παρέμεναν κρυφές στο κοινό έως τώρα

Φωτογραφίες από τα σχέδια για την υπερπολυτελή εξοχική κατοικία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, δημοσίευσε ο αρχιτέκτονάς του, Şefik Birkiye.

Το «χρυσό» θέρετρο του τούρκου προέδρου, αξίας 640 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (περίπου 62,3 εκατ. ευρώ), διαθέτει 300 δωμάτια, ιδιωτική παραλία και πισίνα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητες εικόνες από το παλάτι του Ερντογάν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sözcü, το παλάτι ολοκληρώθηκε το 2019 και οι εικόνες του παρέμεναν κρυφές από το κοινό μέχρι τη δημοσίευσή τους από τον αρχιτέκτονα.

Σημειώνεται ότι η αξία της κατοικίας ανέρχεται σε 640 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, οι οποίες προήλθαν από τον προϋπολογισμό της προεδρίας.

Η κατασκευή εκτείνεται σε μια επιφάνεια περίπου 90.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει και οικήματα για το προσωπικό. Μια μεγάλη πισίνα βρίσκεται επίσης στον χώρο και μικρά μπανγκαλόου υπάρχουν στην παραλία.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ερντογάν έχει ήδη φιλοξενήσει στη θερινή του κατοικία στη Μαρμαρίδα το καλοκαίρι του 2020 τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ.