Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία: Ανάρτησε βίντεο από άσκηση με πραγματικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία: Ανάρτησε βίντεο από άσκηση με πραγματικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα

Δείτε το βίντεο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Άσκηση με πραγματικά πυρά πραγματοποίησε στη Μαύρη Θάλασσα η Ρωσία, η οποία, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από τα γυμνάσια των πολεμικών της πλοίων, προχωρώντας με αυτόν τον τρόπο σε μια επίδειξη των δυνάμεών της.

Ειδικότερα, τα ρωσικά πολεμικά πλοία «Orsk» και «Saratov» συμμετείχαν σε γυμνάσια με πραγματικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα, την ώρα που η Ουκρανία και χώρες του ΝΑΤΟ διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Τα γυμνάσια του ΝΑΤΟ με την ονομασία Sea Breeze, με επικεφαλής την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, διεξάγονται έπειτα από κορύφωση των εντάσεων ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Μόσχα μετά την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα από τη Ρωσία πως έριξε προειδοποιητικά πυρά και βόμβες στην πορεία πλεύσης βρετανικού πολεμικού πλοίου για να το διώξει από τα χωρικά της ύδατα κοντά στην Κριμαία.

Η Μόσχα είχε ζητήσει τη ματαίωση της άσκησης Sea Breeze πριν αυτή αρχίσει και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει δηλώσει πως θα αντιδράσει, αν είναι απαραίτητο, για να διαφυλάξει την εθνική ασφάλεια.

Το βίντεο της ρωσικής άσκησης που ανάρτηση το υπουργείο Άμυνας της χώρας: