Euro 2020: Με την ψυχή στο… στόμα πέρασαν Γερμανία και Πορτογαλία – Τα ζευγάρια στους «16»

Euro 2020: Με την ψυχή στο… στόμα πέρασαν Γερμανία και Πορτογαλία – Τα ζευγάρια στους «16»

Πρώτη η Γαλλία στον 6ο όμιλο, μετά το 2-2 με τους Ίβηρες - Ίδιο σκορ και στο Γερμανία - Ουγγαρία

Σπουδαίες συγκινήσεις επεφύλασσε η 3η και τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου στο Euro 2020. Και τα δύο ματς έληξαν 2-2 και το μεγαλύτερο άγχος το έζησαν οι παίκτες της Γερμανίας, καθώς μέχρι το 84' έμεναν εκτός της συνέχειας των 16 καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης. Ωστόσο, το γκολ του Γκορέτσκα έφερε τα πράγματα στα... ίσια και μάλιστα η νασιονάλμανσαφτ πέρασε ως 2η στον όμιλο μετά την ισοπαλία με την Ουγγαρία.

Στο 11′ ο Ρόλαντ Σαλάι σέντραρε και ο Άνταμ Σαλάι με κεφαλιά νίκησε τον Νόιερ για το 0-1. Εξέλιξη – σοκ για τους Γερμανούς, οι οποίοι άγγιξαν την ισοφάριση στο 21΄ με το δοκάρι σε κεφαλιά του Χούμελς.

Η Ουγγαρία στεκόταν καλά και συνέχισε έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν και άτυχη… Αρχικά στο 62′, όταν η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Σαλάι, στη συνέχεια στο 66′, όταν ο Γκουλάτσι έκανε άστοχη έξοδο και τελικά ο Χάβερτς ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά.

Αντί να γίνει το 0-2 έγινε το 1-1, αλλά αμέσως μετά, στο 68′, οι Μαγγυάροι μπήκαν και πάλι μπροστά! Η άμυνα της Γερμανίας κοιμήθηκε και ο Σέφερ με κεφαλιά έκανε το 1-2 που έστελνε την Ουγγαρία στους «16», αλλά στο 84′ ο Γκορέτσκα με σουτ εντός περιοχής έκανε το 2-2 και έδωσε τελικά την πρόκριση στους Γερμανούς,

Πρώτη, πάντως, είναι η Γαλλία έπειτα από το 2-2 με την Πορτογαλία, η οποία επίσης ανάλογα με τις διακυμάνσεις στα σκορ ήταν μία... μέσα, μία έξω από τη διοργάνωση, αλλά η ουσία είναι ότι προχωράει ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Σε αυτό το ματς στο 28′ ο Ντανίλο πήρε την κεφαλιά, ο Γιορίς τον βρήκε, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ρονάλντο εκτέλεσε στο 30′ και άνοιξε το σκορ (1-0). Και η συνέχεια δόθηκε στο 45′, όταν σε μια κόντρα με τον Σεμέδο ο Μπαπέ έπεσε εύκολα, ο ρέφερι έδειξε ξανά το σημείο του πέναλτι και ο Μπενζεμά ισοφάρισε (1-1).

Και όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άνοιξε το δεύτερο… Με γκολ των τρικολόρ δηλαδή και ακόμη πιο συγκεκριμένα του Μπενζεμά. Στο 47′ ο Πογκμπά έκανε τρομερή μπαλιά και ο φορ της Ρεάλ Μαδρίτης με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Σκορ που δεν έμεινε για πολύ όμως, αφού στο 60′ η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κέρδισε δεύτερο πέναλτι, με τον Ρονάλντο να εκτελεί, να ευστοχεί, να ισοφαρίζει σε 2-2 και να γράφει ιστορία ως ο κορυφαίος σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Έτσι στους «16» δημιουργούνται δύο πολύ σπουδαία ζευγάρια, καθώς θα συγκρουστούν Πορτογαλία - Βέλγιο και Γερμανία - Αγγλία, ενώ η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.

Τα ζευγάρια των «16»
26/6
Ουαλία – Δανία (19:00, “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”, Αμστερνταμ)

Ιταλία - Αυστρία (22:00, “Γουέμπλεϊ”, Λονδίνο)

27/6
Ολλανδία – Τσεχία (19:00, “Πούσκας Αρένα”, Βουδαπέστη)

Βέλγιο – Πορτογαλία (22:00, “Λα Καρτούχα”, Σεβίλλη)

28/06
Κροατία – Ισπανία (19:00, “Πάρκεν”, Κοπεγχάγη)

Γαλλία – Ελβετία (22:00, “Αρένα Νασιοναλά”, Βουκουρέστι)

29/6
Αγγλία – Γερμανία (19:00, “Γουέμπλεϊ”, Λονδίνο)

Σουηδία – Ουκρανία (22:00, “Χάμπτεν Παρκ”, Γλασκώβη)