Πέθανε από κορονοϊό και άφησαν το πτώμα στην είσοδο του σπιτιού για 14 ώρες

Πέθανε από κορονοϊό και άφησαν το πτώμα στην είσοδο του σπιτιού για 14 ώρες

Τι απάντησε η Αστυνομία

Σχεδόν 14 ώρες χρειάστηκαν οι αρχές στη Τζακάρτα για να περισυλλέξουν ένα πτώμα με COVID-19 αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ η πρωτεύουσα της Ινδονησίας πασχίζει να αντιμετωπίσει την αύξηση στα κρούσματα και τους θανάτους λόγω του κορονοϊού.

Η αστυνομία στην περιοχή Ταντζούνγκ Πριόκ είπε ότι τη Δευτέρα ανταποκρίθηκε σε κλήση που αφορούσε πτώμα με COVID-19, τυλιγμένου με ένα λευκό σάβανο, που είχε αφεθεί στο κατώφλι ενός σπιτιού στη Βόρεια Τζακάρτα.

Καθώς δεν είχαν την εξουσιοδότηση να διαχειριστούν θύματα κορονοϊού, οι αστυνομικοί κάλεσαν την τοπική ομάδα δράσης αλλά ενημερώθηκαν ότι θα υπάρξει αναμονή.

«Το πτώμα ήταν το όγδοο στη σειρά καθώς η ομάδα δράσης της COVID-19 στη Τζακάρτα χειριζόταν άλλα θύματα», δήλωσε ο Γκούλαμ Πασαρίμπου, διοικητής της αστυνομίας του Ταντζούνγκ Πριόκ.

Το πτώμα, σύμφωνα με τον ίδιο, περισυνελέγη στις 1.30 πμ. της Τρίτης, με καθυστέρηση 13 και πλέον ωρών.

Ήταν μια από τις 143 ταφές στη Τζακάρτα εκείνη την ημέρα --οι περισσότερες από τότε που ξεκίνησε η πανδημία-- σύμφωνα με τον Ιβάν Νουρτσάχο στην υπηρεσία πάρκων της Τζακάρτα, που διαχειρίζεται τα κοιμητήρια και τις ταφές.

Την ίδια ημέρα σε άλλο μέρος της πόλης, μια 69χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό αναγκάστηκε να πάρει τη δημόσια συγκοινωνία για να πάει στο νοσοκομείο, αφού η οικογένειά της δεν κατάφερε να βρει ασθενοφόρο, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση MetroTV.

Οι ιστορίες αυτές αποτυπώνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το εύθραυστο υγειονομικό σύστημα της Ινδονησίας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι.

Η Ινδονησία κατέγραψε 14.536 νέα κρούσματα κορονοϊού τη Δευτέρα --η υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Η χώρα έχει καταγράψει 2.018.113 κρούσματα και 55.291 θανάτους, ο υψηλότερος απολογισμός στην περιοχή, αν και οι πραγματικοί αριθμοί πιθανόν να είναι πολύ υψηλότεροι.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας αποδίδουν την αύξηση στην αυξημένη κινητικότητα της μουσουλμανικής εορτής Είντ αλ-Φιτρ και την εξάπλωση του ιδιαιτέρως μεταδοτικού στελέχους Δέλτα.

Σε όλο το αρχιπέλαγο έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 100 κρούσματα του στελέχους Δέλτα, με τις εξάρσεις στην Ιάβα να οδηγούν την πληρότητα των νοσοκομείων σε πάνω από το 90% σε κάποιες περιοχές.

Παρά το γεγονός ότι είχαν εμβολιαστεί πλήρως, τουλάχιστον 10 γιατροί πέθαναν λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με την Ινδονησιακό Ιατρικό Σύλλογο, ενώ εκατοντάδες έχουν βρεθεί θετικοί όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην Τζακάρτα, αυξάνονται επίσης τα κρούσματα. Στις 22 Μαΐου, η Τζακάρτα ανακοίνωσε 932 νέα κρούσματα, αλλά αυτά υπερτριπλασιάστηκαν σε πάνω από 3.221 στις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Οι κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε 140 νοσοκομεία αναφοράς για COVID-19 στην Τζακάρτα είχαν πληρότητα 81% στις 20 Ιουνίου, ενώ οι θάλαμοι απομόνωσης 90%, δήλωσε ο δρ. Σούλουνγκ Μούλια Πούτρα, από την υγειονομική υπηρεσία της Τζακάρτα.

«Συνεχίζουμε να έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη δοκιμασία διότι τις τελευταίες αυτές ημέρες η πανδημία της COVID-19 έχει και πάλι έξαρση», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Τζόκο Γουιντόντο. «Αυτή η ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις».