«Ντροπή σου»: Οργή στην Τουρκία για την «κωλοτούμπα» Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

«Ντροπή σου»: Οργή στην Τουρκία για την «κωλοτούμπα» Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

«Σύντροφε! Πως μπορεί να υπάρχει τέτοια αναίδεια;»

Σφοδρές αντιδράσεις ξέσπασαν στην Τουρκία λόγω της αναδίπλωσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις επαφές του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, σε μια σειρά «καυτών» θεμάτων για την Άγκυρα, όπως αυτό της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ειδικότερα, ο τούρκος πρόεδρος αντί να θέσει -όπως είχε δηλώσει- το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ στον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, προς έκπληξη όλων, είπε μετά τη συνάντηση ότι «δόξα τω Θεώ δεν τέθηκε καθόλου το ζήτημα αυτό».

Η στάση του Ερντογάν προκάλεσε την αντίδραση της Μεράλ Ακσενέρ, προέδρου του Καλού Κόμματος, που έκανε λόγο για ηττοπάθεια και παράλληλα διερωτήθηκε πώς από μεγάλος εχθρός, ο Μπάιντεν έγινε τώρα φίλος του τούρκου προέδρου.

«Αυτό που με συγκλόνισε ήταν το χαμόγελο του κ. Ερντογάν όταν δόξασε που δεν τέθηκε το ζήτημα του 1915. Είχε βγει από μια στενάχωρη συζήτηση. Δείτε την ηττοπάθειά του. Δείτε την ψυχολογική κατάσταση που σκορπίζεται από τον "μεγάλο εχθρό Μπάιντεν" στον "φίλο μου Μπάιντεν". Σύντροφε! Πως μπορεί να υπάρχει τέτοια αναίδεια; Τέτοια επιπολαιότητα; Πώς μπορεί να είσαι τέτοιος κρατικός λειτουργός; Ντροπή σου», δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ενδεικτικές της τουρκικής «στροφής» ήταν και οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν. Δήλωσε ότι όλα μπορούν να λυθούν με τη βοήθεια του Θεού, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ζητήματα, ενώ έως τώρα συνήθιζε να θίγει για παράδειγμα θέματα που αφορούν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης επεσήμανε ότι η Άγκυρα αναγκάζεται να ακολουθήσει αυτήν τη νέα γραμμή, καθώς δέχθηκε πιέσεις οι οποίες θα συνεχιστούν σε σειρά «καυτών» ζητημάτων, όπως είναι οι S-400, τα F-35, τα ελληνοτουρκικά καθώς και οι σχέσεις με την Αίγυπτο, την ΕΕ και τη Γαλλία.

Η συγκεκριμένη αλλαγή πλεύσης ενδέχεται να δημιουργήσει γκρίνια στην κυβερνητική συμμαχία. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ακραίος κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί πρόεδρος του κόμματος Εθνικής Δράσης αντέδρασε και τα έβαλε με το ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ πότε έχει ικανοποιήσει τις ανάγκες ασφάλειας της Τουρκίας; Να μην ρωτήσουμε; Να μην ζητήσουμε την απάντηση; Πού είναι το NATO, πότε υπάρχει υποστηρίξει σε θέματα απειλών που η χώρα μας έχει επικαιροποιήσει;», τόνισε ο Μπαχτσελί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...