Εθελοντές υφαίνουν κρεμαστή γέφυρα 5 αιώνων των Ίνκας – Δείτε το βίντεο

Εθελοντές υφαίνουν κρεμαστή γέφυρα 5 αιώνων των Ίνκας – Δείτε το βίντεο

Έπεσε στον Μάρτιο έπειτα από μια κακοκαιρία

Μπορεί η κρεμαστή γέφυρα να χρονολογείται 5 αιώνες πίσω και να έχει φτιαχτεί από τους Ίνκας, ωστόσο είναι απαραίτητη για τη σύνδεση δύο χωριών στο Περού και έτσι εθελοντές ανέλαβαν να την ανακατασκευάσουν

Η γέφυρα Κεσβαστάκα περνάει πάνω από τον Απουριμάκ κατασκευάστηκα από την θρυλική φυλή με την παραδοσιακή τεχνική της ύφανσης. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού βρέθηκε σε πολύ κακή κατάσταση και κατέρρευσε τον Μάρτιο.

Μέλη των πληγέντων κοινοτήτων αποφάσισαν να ξαναφτιάξουν τη γέφυρα μήκους 30 μέτρων και το κάνουν με την παραδοσιακή μέθοδο των Ίνκας. Είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς τις ομάδες των εθελοντών να ξεκινούν κάθε μία από διαφορετικές πλευρές και να προχωρούν προς το κέντρο για να... ενωθούν και να ενώσουν τη γέφυρα. Οι εργάτες ισορροπούν σε πολύ μακριά σκοινιά.

«Πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας η γέφυρα δεν συντηρήθηκε… Γι 'αυτό στις αρχές του τρέχοντος έτους  έπεσε», δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής του Κούσκο Ζαν Πολ Μπενάβεντε και κατέληξε λέγοντας: «Αλλά τώρα είναι σαν μια απάντηση στην ίδια την πανδημία. Από τα βάθη της περουβιανής ταυτότητας των Άνδεων, αυτή η γέφυρα υφαίνεται κατά μήκος του Απουριμάκ και μπορούμε να πούμε στον κόσμο ότι σιγά σιγά προχωράμε».