Χάρι – Μέγκαν: Γιατί η κόρη τους δεν θα έχει βασιλικό τίτλο – Ποιος είναι ο μόνος που μπορεί να της δώσει

Χάρι – Μέγκαν: Γιατί η κόρη τους δεν θα έχει βασιλικό τίτλο – Ποιος είναι ο μόνος που μπορεί να της δώσει

Ο κανόνας 100 ετών για τη διαδοχή

Τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους διανύουν για δεύτερη φορά ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, καθώς έφεραν στον κόσμο ακόμη έναν καρπό του έρωτα τους, τη Λίλιμπετ Νταϊάνα, η οποία γεννήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου στις 11.40 το πρωί στο Santa Barbara Cottage Hospital, στην Santa Barbara στην Καλιφόρνια.

Το νέο μέλος της οικογένειας πήρε το όνομά της από τη βασίλισσα Ελισάβετ και την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ωστόσο, αν και γόνος βασιλικής οικογένειας, η μικρή Λίλιμπετ Νταϊάνα δεν θα πάρει κανένα τίτλο, δεν θα αποκαλείται «πριγκίπισσα» όπως η ξαδέλφη της Charlotte και ο λόγος δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι γονείς της αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Όπως και ο αδελφός της Archie, έτσι κι η μικρή Lili δεν θα έχει βασιλικό τίτλο γιατί εξαιτίας ενός κανόνα 100 ετών, σύμφωνα με τον οποίο είναι πολύ μακριά στη διαδοχή του θρόνου για να τους επιτραπεί να έχουν τίτλο. Ο μόνος που μπορεί να τους δώσει τίτλο, είναι ο πρίγκιπας Κάρολος.

Έτσι, όταν η βασίλισσα αποβιώσει ή παραιτηθεί από τον θρόνο και ο Κάρολος στεφθεί βασιλιάς, θα μπορεί -εάν θέλει- να δώσει στα εγγόνια του Archie και Lili τίτλους, δεδομένου ότι θα είναι πιο κοντά στη διαδοχή του θρόνου.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι το γεγονός ότι δεν θα είχαν και προστασία από το Μπάκιγχαμ, αφού τα παιδιά τους δεν θα είχαν τίτλους, ήταν ένας από τους λόγους που το ζευγάρι αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο.