Δραματικό φινάλε της τραγωδίας: Βρέθηκε στη Νορβηγία μωρό που πνίγηκε στη Μάγχη

Δραματικό φινάλε της τραγωδίας: Βρέθηκε στη Νορβηγία μωρό που πνίγηκε στη Μάγχη

Η οικογένεια από το Ιράν ξεκληρίστηκε τον Οκτώβριο όταν βυθίστηκε το πλοιάριο που επέβαιναν

Σε ένα νήπιο που πνίγηκε μαζί με την οικογένειά του ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη, το περασμένο φθινόπωρο, ανήκει η σορός που ξεβράστηκε σε μια παραλία της νοτιοδυτικής Νορβηγίας ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική αστυνομία.

Ο Αρτίν Ιρανεζχάντ, μόλις 18 μηνών, πνίγηκε μαζί με τα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε, τον Οκτώβριο. Το σώμα του μικρού, που φορούσε γαλάζια φόρμα και σωσίβιο, παρασύρθηκε από τα ρεύματα στη Βόρεια Θάλασσα και έφτασε μέχρι τις ακτές της κοινότητας Καρμόι, στη Νορβηγία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, η επικεφαλής των ερευνών στο αστυνομικό τμήμα του Καρμόι, Καμίλα Τιέλε Βάαγκε, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται πράγματι για τον Αρτίν, ένα αγόρι ιρανικής καταγωγής, που χάθηκε στο ναυάγιο του πλοιαρίου στη Μάγχη, ενώ η οικογένεια επιχειρούσε να περάσει από τη Γαλλία στη Βρετανία. «Και οι δύο γονείς πνίγηκαν, όπως και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του Αρτίν, τα οποία βρέθηκαν νεκρά μετά το ναυάγιο. Ενημερώθηκε η υπόλοιπη οικογένεια», ανέφερε η Βάαγκε.

Χιλιάδες μετανάστες επιχειρούν κάθε χρόνο να περάσουν στην Ευρώπη, δια ξηράς και θαλάσσης, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Συχνά διακινδυνεύουν τη ζωή τους και πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε διακινητές.

Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε την ταυτότητα του μωρού μέσω εξετάσεων DNA, συγκρίνοντας το γενετικό υλικό με ενός στενού συγγενή του που έτυχε να ζει στη Νορβηγία.

«Είναι μια τραγική ιστορία όμως τουλάχιστον καταφέραμε να δώσουμε μια απάντηση στους συγγενείς», κατέληξε η Τιέλε Βάαγκε.