Επιχείρηση… αστακός στην Ελβετία για τη συνάντηση Πούτιν και Μπάιντεν

Επιχείρηση… αστακός στην Ελβετία για τη συνάντηση Πούτιν και Μπάιντεν

Η αστυνομία της Γενεύης θα φέρει στρατιωτικό εξοπλισμό στη διάρκεια της συνόδου κορυφής

Η αστυνομία στο ελβετικό καντόνι της Γενεύης θα προμηθευτεί στρατιωτικό εξοπλισμό στη διάρκεια της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας, που είναι προγραμματισμένη για τις 16 Ιουνίου, έγραψε σήμερα η εφημερίδα NZZ am Sonntag επικαλούμενη την αστυνομία.

Η ελβετική εφημερίδα επισημαίνει ότι η πρακτική της αστυνομίας να ενοικιάζει στρατιωτικό εξοπλισμό από τον ελβετικό στρατό δεν είναι κάτι νέο και έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές κατά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου θα προμηθευτούν "έναν μεγάλο αριθμό" τεθωρακισμένων αυτοκινήτων ενόψει της συνόδου.

Σύμφωνα με το απε μπε, Κατά την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί αν ο στρατός θα σταλεί επισήμως στη Γενεύη, όπως συνέβη στη διάρκεια της ειρηνευτικής συνόδου για τη Συρία, το 2014 στο Μοντρέ, προσθέτει το δημοσίευμα.

Την απόφαση θα λάβει το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Στη σύνοδο κορυφής της Γενεύης ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν θα συναντηθούν για πρώτη φορά από κοντά μετά την ορκωμοσία του τελευταίου.