NASA: Αν βλέπετε αυτό το βίντεο, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου

Ένα είναι βέβαιο, αν βλέπετε αυτό το βίντεο, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Αυτή είναι η πρώτη φράση στο βίντεο που δημοσιοποίησε η NASA, περίπου μια εβδομάδα πριν την πολύκροτη ημερομηνία που ορίζει, σύμφωνα με πολλούς, η προφητεία των Μάγια ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου.

Ίσως η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος να βιάστηκε λίγο αλλά μάλλον εκεί στη NASA θεωρούν βέβαιο ότι ο κόσμος έχει περισσότερο από μια εβδομάδα ζωής και πως δεν θα προλάβουν να μοντάρουν ολόκληρο βίντεο τη νύχτα της 21ης του Δεκέμβρη.

Έτσι, έφτιαξε αυτό το βίντεο, που κανονικά θα προβληθεί στις 22 Δεκεμβρίου του 2012, εξηγώντας "γιατί δεν τελείωσε χθες ο κόσμος".

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ημερολόγιο των Μάγια, δεν λέει πουθενά ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στις 21/12/2012 ενώ ειδικοί επιστήμονες καταρρίπτουν τους μύθους ότι ο Ήλιος ή κάποιος αστεροειδής είναι οι παράγοντες που θα φέρουν την ολική καταστροφή.

Στη διάθεση του κοινού πάντως είναι ένα ολόκληρο σάιτ που έχει στήσει η NASA αναφορικά με την ημερομηνία- ορόσημο 21 Δεκεμβρίου. Το τέλος του κόσμου μπορεί να μην έρθει αλλά το σάιτ έχει σίγουρα ημερομηνία λήξης της 22α Δεκεμβρίου του 2012.