Κορονοϊός: Κανένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο για πρώτη φορά από τον Ιούλιο στη Βρετανία

Κορονοϊός: Κανένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο για πρώτη φορά από τον Ιούλιο στη Βρετανία

Στην χώρα καταγράφηκαν το ίδιο διάστημα 3.165 κρούσματα

Οι βρετανικές υγειονομικές υπηρεσίες δεν κατέγραψαν σήμερα κανέναν επιπλέον θάνατο από τον νέο κορονοϊό σε διάστημα 24 ωρών, για πρώτη φορά από τις 30 Ιουλίου του 2020, την ώρα που η Βρετανία ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων που συνδέονται με την παραλλαγή Δέλτα.

Οι απολογισμοί στην αρχή της εβδομάδας είναι συνήθως χαμηλότεροι μετά το Σαββατοκύριακο, λόγω των καθυστερήσεων στην καταγραφή των κρουσμάτων (η χθεσινή ημέρα ήταν αργία στη χώρα). Ωστόσο, αυτή η μείωση του αριθμού των νεκρών συνιστά ένα καλό συμβολικό νέο για την χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από τον νέο κορονοϊό στην Ευρώπη, με σχεδόν 128.000 θανάτους από την πανδημία.

Είναι αποτέλεσμα μιας μακράς καραντίνας και μιας εκστρατείας μαζικών εμβολιασμών, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, η οποία έχει συμβάλει στη χορήγηση μιας πρώτης δόσης σε περισσότερους από 39 εκατομμύρια ανθρώπους (το 74,9% του ενήλικου πληθυσμού) και μιας δεύτερης σε περισσότερους από 25 εκατομμύρια ανθρώπους (το 48,9% των ενηλίκων).

Παρά τον ενθαρρυντικό αυτό αριθμό, η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 3.165 νέα κρούσματα (σχεδόν 4,5 εκατομμύρια συνολικά), σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, έναν αυξημένο ημερήσιο απολογισμό σε σύγκριση με δύο εβδομάδες πριν.

Έπειτα από μια μακρά και αυστηρή καραντίνα τον χειμώνα, η χώρα γνώρισε μια υγειονομική βελτίωση, που της επέτρεψε να χαλαρώσει τους περιορισμούς, όμως βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με μια αύξηση του αριθμού των μολύνσεων, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διασπορά της παραλλαγής Δέλτα, η οποία ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία.