Τουρκία: Ο Ιμάμογλου απειλείται με φυλάκιση 4 ετών για «εξύβριση» δημόσιας αρχής

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου απειλείται με φυλάκιση 4 ετών για «εξύβριση» δημόσιας αρχής

Επειδή χαρακτήρισε «ανόητη» την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να ακυρώσει τις εκλογές

Τουρκικό δικαστήριο αποδέχθηκε το κατηγορητήριο, βάσει του οποίου ζητείται ποινή φυλάκισης άνω των 4 ετών σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και αντιπάλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για δηλώσεις που έκανε, οι οποίες κρίθηκαν προσβλητικές σε βάρος υψηλόβαθμων αξιωματούχων, μεταδίδουν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.

Την ποινή φυλάκισης των 4 ετών και ενός μήνα ζήτησε ο εισαγγελέας σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, διότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε χαρακτηρίσει «ανόητη» την απόφαση των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου του 2019, στις οποίες είχε επικρατήσει.

Ενώ προηγείτο με μονάχα 13.000 ψήφους έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος, που στήριζε ο Ερντογάν στην ακυρωθείσα εκλογική διαδικασία, ο Ιμάμογλου επικράτησε του αντιπάλου του με σχεδόν 800.000 ψήφους στις νέες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

1
σχόλιο
  1. avatar Θ.Τ

    Αυτός είναι ο σεβασμός του σουλτάνου προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, την αντίθετη άποψη,τα ανθρώπινα δικαιώματα και γενικά σε κάθε μορφή δικαίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...