Πέθανε 44χρονη παρουσιάστρια του BBC – Το εμβόλιο της AstraZeneca «δείχνει» η οικογένεια

Πέθανε 44χρονη παρουσιάστρια του BBC – Το εμβόλιο της AstraZeneca «δείχνει» η οικογένεια

«Εμφάνισε σοβαρούς πονοκεφάλους μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της»

Τη ζωή της έχασε την περασμένη Παρασκευή (21/05) η παρουσιάστρια του BBC, Lisa Shaw, με τον θάνατό της να μπαίνει στο μικροσκόπιο προκειμένου να διερευνηθεί εάν σχετίζεται με το γεγονός ότι είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως υποστηρίζει η οικογένεια της 44χρονης, η ραδιοφωνική παραγωγός εμφάνισε θρόμβους αίματος κάποιες ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου. Η ραδιοφωνική παραγωγός του BBC Radio Newcastle δεν είχε κάποιο γνωστό υποκείμενο νόσημα.

Η οικογένεια της παρουσιάστριας, ανέφερε σε δήλωσή της, ότι η Lisa εμφάνισε «σοβαρούς πονοκεφάλους μια εβδομάδα μετά το εμβόλιο της AstraZeneca και αρρώστησε σοβαρά μερικές μέρες αργότερα».

Στη συνέχεια, υποβλήθηκε σε θεραπεία για θρόμβους και αιμορραγία στο κεφάλι στην εντατική του νοσοκομείου Royal Victoria.

Εκπρόσωπος της Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα Φάρμακα και τα προϊόντα Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA) ανέφερε: «Μας λυπεί η είδηση του θανάτου της Lisa Shaw και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της. Όπως με κάθε σοβαρή ύποπτη παρενέργεια, οι αναφορές για θανατηφόρο αποτέλεσμα αξιολογούνται πλήρως από την MHRA. Η λεπτομερής και αυστηρή έρευνά μας για τις αναφορές για θρόμβους αίματος που εμφανίζονται μαζί με θρομβοπενία συνεχίζονται».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αρχής, ο αριθμός των περιπτώσεων αυτών παραμένει «εξαιρετικά χαμηλός».