«Πάρα πολύ μικρή η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης μετά τη 2η δόση με AstraZeneca »

«Πάρα πολύ μικρή η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης μετά τη 2η δόση με AstraZeneca »

Τι αναφέρει ο διευθυντής της Β΄ Νευρολογικής κλινικής στο νοσοκομείο και καθηγητής Νευρολογίας στο ΕΚΠΑ, Γιώργος Τσιβγούλης

Από 100 περιστατικά με κορονοϊό έχουμε πέσει στα 40, στις εφημερίες στο Αττικό, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο διευθυντής της Β΄ Νευρολογικής κλινικής στο νοσοκομείο και καθηγητής Νευρολογίας στο ΕΚΠΑ, Γιώργος Τσιβγούλης.

Σημείωσε πως πρέπει τάχιστα να εμβολιαστούμε όλοι υπογραμμίζοντας «αν είχαμε τη δυνατότητα να εμβολιάσουμε όλους τους πολίτες με MRNA εμβόλια δεν θα το συζητούσαμε».

Προέτρεψε όποιον έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση είτε με το εμβόλιο της AstraZeneca είτε με το J&J άφοβα να πάει να κάνει και τη δεύτερη δόση με το συγκεκριμένο εμβόλιο διότι είναι πάρα πολύ μικρή η πιθανότητα να εμφανίσει θρόμβωση μετά τη δεύτερη δόση.

Διευκρίνισε επίσης ότι αν δεν έχει εμφανίσει κάποιος ο οποίος έχει εμβολιαστεί συμπτώματα δεν χρειάζεται να κάνει εξετάσεις ούτε να πάρει κάποιο φάρμακο.

Αναφέρθηκε επίσης σε περιστατικό 38χρονης (από το Καρπενήσι) που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό που συνέβη 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το συγκεκριμένο εμβόλιο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει συσχέτιση του περιστατικού με τον εμβολιασμό.