Πανικός από πυροβολισμούς κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ

Πανικός από πυροβολισμούς κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ

Δείτε βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σήμερα από σφαίρες στη Μινεάπολη, κοντά στο σημείο όπου ακριβώς πριν από έναν χρόνο σκοτώθηκε ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί εκεί, για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν λίγα λεπτά πριν από τις 10:00 το πρωί, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στο πλήθος. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι άνθρωποι έτρεχαν να βρουν ασφαλές καταφύγιο. Η βιτρίνα ενός καταστήματος έσπασε.

Αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή αφού έλαβαν τηλεφωνήματα που τους ενημέρωναν ότι οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα όχημα «να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζον Έλντερ. Λίγο αργότερα, ένας άνθρωπος πήγε σε ένα κοντινό νοσοκομείο, φέροντας τραύμα από σφαίρες. Η ζωή του δεν κινδυνεύει, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπίλι Μπριγκς, ένας εθελοντής που φροντίζει τα αναμνηστικά που αφήνουν οι πολίτες στη διασταύρωση όπου σκοτώθηκε ο Φλόιντ, είπε ότι κατά τα φαινόμενα υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός για μια θέση πάρκινγκ. Νωρίτερα, το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι ακούστηκαν περίπου 30 πυροβολισμοί στο σημείο.

Στις 25 Μαΐου 2020 ο 46χρονος Τζορτζ Φλόιντ άφησε την τελευταία του πνοή έξω από ένα παντοπωλείο, αφού ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν γονάτισε στον λαιμό του για περίπου 9 λεπτά. Ο Σόβιν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και η ποινή του θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.