Κορονοϊός: Δωρεάν Interrail για τους 18άρηδες προτείνουν οι Πράσινοι στη Γερμανία

Κορονοϊός: Δωρεάν Interrail για τους 18άρηδες προτείνουν οι Πράσινοι στη Γερμανία

Με τέτοιο εισιτήριο μπορούν να κάνουν απεριόριστες διαδρομές σε 30 χώρες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

Προκειμένου να μετριαστούν οι συνέπειες των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στους νέους στη Γερμανία, οι Πράσινοι προτείνουν μεταξύ άλλων ένα δωρεάν εισιτήριο Interrail για νέους που έγιναν 18 ετών κατά την διάρκεια της πανδημίας.

«Πρέπει να υπάρξουν προσφορές για τα παιδιά, τους νέους αλλά και τις οικογένειες για να αναπληρώσουν αυτά που έχουν χάσει και να αναπνεύσουν επιτέλους», τόνισε σήμερα η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND).

Σύμφωνα με πληροφορίες του RND, σε σχετικό έγγραφό τους, το οποίο συνετάχθη από την Γκέρινγκ-Έκαρντ και την αρμόδια ομάδα του κόμματός της για θέματα νεολαίας και οικογένειας και απευθύνεται προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι Πράσινοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στους νέους.

«Για πολλούς νέους, το ταξίδι είναι ένα σημαντικό βήμα στην ενήλικη ζωή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα ήταν πολύ χρήσιμο να τους υποστηρίξουμε με μια συγκεκριμένη προσφορά: Όποιος έγινε 18 ετών κατά την διάρκεια της πανδημίας θα λαμβάνει ένα δωρεάν εισιτήριο Interrail, ώστε να μπορέσει να βιώσει την Ευρώπη ακολουθώντας τους κανόνες προστασίας για τον κορονοϊό», αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο συμφωνα με το RND.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει κατά τους Πράσινους να χορηγήσει σε κάθε δήμο μια οικονομική ενίσχυση προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα δραστηριοτήτων αναψυχής στις οικογένειες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Επίσης, σε όσους χορηγείται η λεγόμενη βασική κοινωνική ασφάλιση (βασική σύνταξη, βασικά επιδόματα μερικής απασχόλησης, ανεργίας κ.λπ.) θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κουπόνια δωρεάν διακοπών χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι που δεν θα πρέπει βέβαια να συνυπολογίζεται στα χορηγούμενα κοινωνικά επιδόματα, αναφέρει επίσης το εν λόγω έγγραφο.

Με τα εισιτήρια Interrail και Eurail, οι κάτοχοί τους μπορούν να ταξιδέψουν σε περισσότερες από 30 χώρες και να κάνουν απεριόριστες διαδρομές με τρένο για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το Interrail πιο συγκεκριμένα προορίζεται για κατοίκους των συμμετεχουσών χωρών της Ευρώπης.