Εμβολιάστηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ – Γιατί είχε κρατήσει κρυφό ότι νόσησε από κορονοϊό

Εμβολιάστηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ – Γιατί είχε κρατήσει κρυφό ότι νόσησε από κορονοϊό

Δεν έγινε γνωστό ποιο εμβόλιο του χορηγήθηκε

Την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού έκανε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος είχε προσβληθεί πέρυσι από τον ιό.

Ειδικότερα, ο 38χρονος εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, αποκάλυψε σε μήνυμά του στο Twitter, ότι έκανε το εμβόλιο νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δημοσιεύοντας φωτογραφία από την ώρα που του έκαναν την ένεση στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.

«Την Τρίτη έλαβα την πρώτη μου δόση εμβολίου κατά της COVID-19» έγραψε. «Σε όλους αυτούς που εργάζονται στην εκστρατεία εμβολιασμού - (λέω) ευχαριστώ για όλα όσα έχετε κάνει και συνεχίζετε να κάνετε».

Δεν έγινε γνωστό ποιο εμβόλιο του χορηγήθηκε αλλά σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, επειδή είναι κάτω των 40 ετών πιθανόν να ήταν Pfizer ή AstraZeneca.

Ο Ουίλιαμ είχε αρρωστήσει με COVID-19 τον περσινό Απρίλιο, περίπου την ίδια χρονική περίοδο με τον πατέρα του, τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, αν και δεν το είχε αποκαλύψει ως τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ο Ουίλιαμ δεν ήθελε να ανησυχήσει κανέναν και είχε χτυπηθεί άσχημα από τον ιό.

Κι άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν αποκαλύψει ότι έχουν εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένης της 95χρονης βασίλισσας και του πρίγκιπα Κάρολου. Η βασίλισσα είχε δηλώσει ότι δεν πόνεσε και ότι ήταν γρήγορη διαδικασία και είχε ενθαρρύνει τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά της, λέγοντας ότι όσοι ανησυχούν θα πρέπει να σκεφτούν τους άλλους.

Στην Βρετανία σχεδόν 37 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 σε μια από τις ταχύτερες εμβολιαστικές εκστρατείες στον κόσμο, ενώ όλοι όσοι είναι άνω των 34 ετών στη χώρα μπορούν τώρα να εμβολιαστούν.