Μεσανατολικό: Το «όραμα» Ερντογάν για τριπλή διοίκηση στην Ιερουσαλήμ

Μεσανατολικό: Το «όραμα» Ερντογάν για τριπλή διοίκηση στην Ιερουσαλήμ

Γιατί καταράστηκε την Αυστρία

Το Ισραήλ έχει μετατραπεί σε εργαλείο τρομοκρατίας και διενεργεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνοντας ξεκάθαρα την απομάκρυνση της Άγκυρας από την προσπάθεια προσέγγισης της Δύσης.

«Τo Iσραηλινό κράτος του οποίου τα σύνορα του δεν είναι καθορισμένα έχει μετατραπεί σε ένα εργαλείο τρομοκρατίας, των πολιτικών που τρέχουν πίσω από τα όνειρα του Σιωνισμού, και των εξτρεμιστών που θεωρούν πως είναι καλό να κάνεις εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα «Τούρκι» αναφέρεται στις δηλώσεις Ερντογάν και στην πρόταση να διοικείται με τριπλό τρόπο η Ιερουσαλήμ και εκπρόσωποι των τριών θρησκειών που συνυπάρχουν στην περιοχή να κυβερνούν. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θα πρέπει να ιδρυθούν δύο κράτη, Παλαστινιακό και ισραηλινό «όπως προτείνουν για την Κύπρο». Παρουσίασε επίσης σχετικούς χάρτες.

Ο Ερντογάν έστρεψε επίσης τα βέλη του και κατά της Αυστρίας την οποία και καταράστηκε γιατί ύψωσε τη σημαία του Ισραήλ το οποίο και χαρακτήρισε κράτος – τρομοκράτη.

«Καταριέμαι το Αυστριακό κράτος το οποίο ύψωσε τη σημαία του Ισραήλ στο κτίριο της πρωθυπουργίας. Σε ένα κρατικό κτίριο το να υψώνεις τη σημαία αυτού του κράτους-τρομοκράτη , σημαίνει πως ζεις ζωή ίδια με την τρομοκρατία. Το Αυστριακό κράτος φαίνεται πως τον λογαριασμό της Γενοκτονίας που έκανε στους Εβραίους  θα τον χρεώσει στους Μουσουλμάνους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πρωτοσέλιδό της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ καταθέτει σχέδιο προστασίας της Παλαιστίνης και προτείνει να στείλουν δυνάμεις στην περιοχή η Τουρκία, το Ιράν, το Πακιστάν και το Κατάρ. Προτείνει επίσης να σταλούν δυνάμεις αν χρειαστεί στον Λίβανο και την Ιορδανία και να δημιουργηθεί μια βάση που να προστατεύει την Παλαιστίνη, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη γειτονική χώρα.