Στην αντεπίθεση κατά του Χάρι το Μπάκιγχαμ: Παραιτήσου από τους τίτλους του Δούκα

Στην αντεπίθεση κατά του Χάρι το Μπάκιγχαμ: Παραιτήσου από τους τίτλους του Δούκα

Η αντίδραση του Κάρολου και τα σχέδια για όταν γίνει βασιλιάς

Την έντονη δυσαρέσκεια του Μπάκιγχαμ προκάλεσε η συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι στο podcast του Νταξ Σέπαρντ, με την οποία καταφέρθηκε εμμέσως εναντίον του πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολου, για τον τρόπο που τον μεγάλωσε, σημειώνοντας ότι ήταν γεμάτος «με πολύ πονεμένες στιγμές και δοκιμασίες» και ότι ήθελε να «σπάσει την αλυσίδα» για τα παιδιά του.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, κύκλοι του παλατιού καλούν τον Χάρι και τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ να παραιτηθούν από τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας, ενώ  αρακτηρίζουν ως «επαίσχυντη» την επίθεση του Χάρι στην οικογένειά του.

Οι ανώτεροι βοηθοί του παλατιού μίλησαν για «απογοήτευση και προδοσία», δηλώνοντας εξοργισμένοι από τη «σοκαριστική» κριτική του Χάρι στον πρίγκιπα Κάρολο, ιδιαίτερα μετά τον πρόσφατο θάνατο του παππού του.

Τα σχέδια του Κάρολου για όταν γίνει βασιλιάς

Στο μεταξύ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, απάντησε εμμέσως στις κατηγορίες του γιου του, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times, ανακοίνωσε στο παλάτι ότι όταν γίνει βασιλιάς θα ανοίξει τα παλάτια στον λαό  ώστε να τον φέρει πιο κοντά στον θεσμό της μοναρχίας. 

Ο Κάρολος σχεδιάζει να μετατρέψει τις βασιλικές κατοικίες από «ιδιωτικούς χώρους σε δημόσιους», σημειώνει το δημοσίευμα. Η απόφαση αυτή, την οποία φέρεται να έχει ανακοινώσει τόσο στην βασίλισσα Ελισάβετ όσο και στον γιο του Ουίλιαμ και στη σύζυγό του, Κέιτ, αφορά τόσο τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το κάστρο του Windsor όσο και το Balmoral, το Sandringham και το Clarence House.

Πάντως, μετά την τελευταία «έκρηξη» του Χάρι, τα φώτα έχουν στραφεί στην επικείμενη επίσκεψή του στη Βρετανία την 1η Ιουλίου για την αποκάλυψη ενός νέου αγάλματος της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταιάνα, όπου το κλίμα αναμένεται βαρύ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...