Κορονοϊός: Γιατρός πετάει εμβόλια στα… σκουπίδια και εξηγεί γιατί

Κορονοϊός: Γιατρός πετάει εμβόλια στα… σκουπίδια και εξηγεί γιατί

«Έχω στα χέρια μου ένα από τα πιο χρήσιμα θεραπευτικά εργαλεία που έχουμε κατά του ιού»

Ένα βίντεο το οποίο δείχνει έναν γιατρό στη Γαλλία να πετάει εμβόλια κατά του κορονοϊού στα... σκουπίδια δημοσίευσε το BBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την Τετάρτη, όσοι είναι κάτω των 50 ετών μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν ένα εμβόλιο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να βοηθήσει και πολύ με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς στη Γαλλία έχει μπει «φρένο» στη χορήγησή του σε ενήλικες άνω των 55 ετών, λόγω σπάνιων περιστατικών θρομβώσεων. Μάλιστα, παρά το ότι δεν υπάρχει σχετική έγκριση, ο γάλλος υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να προσφερθεί στους κάτω των 55, αν η εναλλακτική είναι να καταλήγει η δόση στα σκουπίδια.

«Κανείς δεν το θέλει. Έτσι έχω στα χέρια μου, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο χρήσιμα θεραπευτικά εργαλεία που έχουμε κατά του ιού. Το εμβόλιο τώρα έχει λήξει και είμαι αναγκασμένος να το πετάξω. Έτσι, εν μέσω πανδημίας θα πετάξω εμβόλια σε έναν κάδο σκουπιδιών γιατί κανείς δεν τα θέλει», τονίζει χαρακτηριστικά ο γάλλος γιατρός Patrick Vogt.

«Ορίστε, συγγνώμη», σημειώνει.