Σημείο G: Πώς έγινε γνωστή η πιο αμφιλεγόμενη ανατομία του σεξ

Σημείο G: Πώς έγινε γνωστή η πιο αμφιλεγόμενη ανατομία του σεξ

Η ερωτογενής περιοχή που δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά, κι όμως την έχουν ακούσει όλοι

Το G-Spot παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία της γυναικείας ανατομίας, για το οποίο έχουν γραφτεί πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια.

Πήρε το όνομά του (Grafenberg spot) από τον γερμανό γυναικολόγο Ernst Grafenberg που το εντόπισε πρώτος και είναι γνωστό στη διεθνή βιβλιογραφία από τη δεκαετία του 1940.

Πρόκειται για μια κρυφή περιοχή εντός του κόλπου, η οποία όταν ερεθιστεί προκαλεί ηδονή και οργασμό, καταλήγοντας σε υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής απόλαυσης.

Ανατομικά το συναντάμε στο εμπρός εσωτερικό τοίχωμα του αιδοίου, 4-5 εκατοστά μετά το σημείο εισόδου, και είναι ένας υπερ-ευαίσθητος ιστός με σπογγώδη υφή.

Επειδή ακριβώς ο εντοπισμός του δεν είναι εύκολος, όπως δεν είναι εύκολη και η διέγερσή του, κάποιοι διατείνονται διαχρονικά πως το σημείο δεν υπάρχει ως διακριτή ερωτογενής ζώνη.

Υπάρχουν ωστόσο έρευνες που δείχνουν ότι ο ιστός σε εκείνο το σημείο είναι διαφορετικής φύσης, χωρίς αυτό να σημαίνει πάντως πως πρόκειται κατ’ ανάγκη για ειδική ζώνη.

Για κάποιους παραμένει πάντως ο βασικός ανταγωνιστής της κλειτορίδας σε όρους οργασμού. «Το ‘‘σημείο’’ είναι μια περιοχή εντός του κόλπου από τη διέγερση της οποίας πολλές γυναίκες αντλούν ικανοποίηση», λέει χαρακτηριστικά ο καθηγητής κλινικής σεξολογίας Steve McGough, «οι περισσότεροι άντρες δεν ξέρουν ωστόσο πώς να το διεγείρουν».

«Το G-spot βρίσκεται στη σύνδεση της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης, στο εμπρόσθιο τοίχωμα του κόλπου», εξηγεί ο γυναικολόγος Dr. Michael Ingber, «πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως αυτό είναι κάτι σαν απομεινάρι του αντρικού προστάτη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής ανάπτυξης».