Ρωσία: Συνελήφθη στη Μόσχα μέλος των Pussy Riot

Ρωσία: Συνελήφθη στη Μόσχα μέλος των Pussy Riot

Ο λόγος για τη Βερόνικα Νικούλσινα

Χειροπέδες στην ακτιβίστρια και μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, Βερόνικα Νικούλσινα πέρασαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές της Ρωσίας, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Μανσούρ Γκιλμάνοφ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή του πρακτορείου, η σύλληψη της Νικούλσινα σχετίζεται με πιθανή προβοκάτσια κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής παρέλασης στη Μόσχα για την 9η Μαΐου, (Ημέρα νίκης κατά των Ναζί).

Ωστόσο, ο δικηγόρος της, δήλωσε στην εφημερίδα Novaya Gazeta ότι η αστυνομία θέλει να την παραπέμψει για απείθεια κατά της αρχής, αλλά σε σχέση με ποιο γεγονός είναι προς το παρόν άγνωστο.

Η ίδια η Νικούλσινα δήλωσε στον ιστότοπο Mediazona, ότι οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν όταν τους ρώτησε γιατί τη συλλαμβάνουν της απάντησαν: «Αφού το είπε ο ανώτερος, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος λόγος» και πρόσθεσαν ότι οι ίδιοι «δεν γνωρίζουν τίποτα». Η ίδια η ακτιβίστρια υποθέτει ότι η σύλληψη της σχετίζεται με προγραμματισμένο γύρισμα ταινίας, γεγονός που έκανε τους αστυνομικούς να σκεφθούν ότι η ίδια ετοιμάζει κάποια δράση.