Μέρκελ σε Ερντογάν: Ταχεία αποχώρηση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από την Λιβύη

Μέρκελ σε Ερντογάν: Ταχεία αποχώρηση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από την Λιβύη

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επεσήμανε τη σημασία πιο εποικοδομητικών σχέσεων της ΕΕ και της Τουρκίας

Μια «ταχεία έναρξη της αποχώρησης των ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων» από την Λιβύη «θα έστελνε ένα σημαντικό μήνυμα», τόνισε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο είχε νωρίτερα απόψε τηλεδιάσκεψη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν οι άτυπες συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη, οι εξελίξεις στη Συρία και η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να στηρίξουν τη νέα λιβυκή μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά, στην προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης του πληθυσμού και στην προετοιμασία εκλογών στο τέλος του έτους.

«Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι μια ταχεία έναρξη της αποχώρησης ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων θα αποτελούσε σημαντικό μήνυμα», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση. Η Καγκελάριος και ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισαν ακόμη ότι πρέπει να διατηρηθεί επαρκής πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας, ενώ η Μέρκελ επισήμανε εκ νέου την σημασία εκτεταμένων και πιο εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...