Το Facebook διατηρεί το «μπλόκο» στον Ντόναλντ Τραμπ

Το Facebook διατηρεί το «μπλόκο» στον Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε Facebook και Instagram

Το εποπτικό συμβούλιο της Facebook διατήρησε το «μπλόκο», που έχει επιβληθεί στις αναρτήσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε σήμερα το Reuters.

Το Facebook μπλόκαρε επ’ αόριστον την πρόσβαση του κ. Τραμπ στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram, μετά τη βίαιη εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είχε δηλώσει τότε, ότι «οι κίνδυνοι αν επιτρέψουμε στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι απλά πολύ μεγάλοι».

Η εταιρεία παρέπεμψε την υπόθεση στο πρόσφατα συσταθέν εποπτικό συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει ακαδημαϊκούς και δικηγόρους, για να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει την απαγόρευση στον Τραμπ. Το Facebook ζήτησε επίσης από το συμβούλιο, να παράσχει συστάσεις σχετικά με το πώς πρέπει να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς των πολιτικών ηγετών.

Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί οριστικά και από το Twitter, όπου έχει περισσότερους από 88 εκατομμύρια ακολούθους. Η Twitter Inc έχει ανακοινώσει, ότι η απαγόρευση της πρόσβασης του Τραμπ είναι μόνιμη, ακόμη και στην περίπτωση που ο ίδιος θα ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ. Από την άλλη μεριά, η Alphabet Inc, που ελέγχει το YouTube, ανακοίνωσε ότι θα αποκαταστήσει το κανάλι του Τραμπ, όταν αποφασίσει ότι ο κίνδυνος ξεσπάσματος βίας έχει μειωθεί.

O ίδιος ο Τραμπ πάντως ενεργοποίησε χθες Τρίτη ένα πεδίο στην ηλεκτρονική του σελίδα, με στόχο να αναρτά μηνύματα, τα οποία θα είναι προσβάσιμα προς ανάρτηση από άλλους στο Facebook και στο Twitter. Η σελίδα περιέχει μικρά σχόλια από τον Τραμπ, τα οποία επιδέχονται «like».

Ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, είχε δηλώσει στο Fox News τον Μάρτιο, ότι ο πρώην πρόεδρος έχει σχέδια για την ενεργοποίηση της δικής του πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προχωρά επίσης στην αποστολή σύντομων δελτίων Τύπου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...