Πολύνεκρη τραγωδία σε προσκύνημα στο Ισραήλ

Πολύνεκρη τραγωδία σε προσκύνημα στο Ισραήλ

Το πλήθος ποδοπατήθηκε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 44 άνθρωποι

Πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε στο Ισραήλ το ξημέρωμα της Μεγάλης Παρασκευής με τουλάχιστον 44 νεκρούς.

Τα θύματα ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν στα βόρεια της χώρας, όπου υπολογίζεται ότι είχαν συγκεντρωθεί 10.000 πιστοί. Για δυσβάσταχτη καταστροφή, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Πάνω από 10.000 υπερορθόδοξοι Εβραίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Όρος Μερόν όπου βρίσκεται ο τάφος ενός ραβίνου του 2ου αιώνα για την ετήσια γιορτή Λαγκ Μπομέρ, για ολονύχτιες προσευχές, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Αρχικά το κέντρο άμεσης βοήθειας είχε κάνει λόγο περί κατάρρευσης κερκίδων στον χώρο, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το πλήθος ποδοπατήθηκε.

«Καταμετρήσαμε 38 νεκρούς επιτόπου, όμως έχουμε κι άλλους (τραυματίες που κατέληξαν) σε νοσοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom (MDA, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού). Από την πλευρά του το νοσοκομείο Ζιβ, ένα από αυτά στα οποία διακομίστηκαν δεκάδες από τα 100 και πλέον θύματα, ανέφερε πως καταμετρά έξι νεκρούς, κατά συνέπεια το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία ανέρχεται σε τουλάχιστον 44.