Σάλος στις ΗΠΑ: Βίντεο – ντοκουμέντο από βίαιη σύλληψη 73χρονης με άνοια

Σάλος στις ΗΠΑ: Βίντεο – ντοκουμέντο από βίαιη σύλληψη 73χρονης με άνοια

Ένας αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και άλλοι δύο μεταφέρθηκαν σε διοικητικά καθήκοντα

Οργή προκαλεί προκαλεί ένα βίντεο στις ΗΠΑ που δείχνει τη βίαιη σύλληψη μιας 73χρονης γυναίκaς που πάσχει από άνοια, με την οικογένειά της να μηνύει την αστυνομία του Κολοράντο κάνοντας λόγο για σύλληψη-βασανισμό.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στην Karen Garner στις 26 Ιουνίου του περασμένου έτους, και την άφησαν επί 6 ώρες χωρίς ιατρική βοήθεια, ενώ ο ώμος της «είχε σπάσει» από τη βία που ασκήθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart από το οποίο έφυγε η 73χρονη χωρίς να πληρώσει (λόγω της πάθησής της) εμπορεύματα αξίας 13 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας η 73χρονη βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα, αφού «την πέταξαν στο έδαφος και στη συνέχεια την έστησαν στο καπό περιπολικού ενώ αιμορραγούσε κι έκλαιγε». Ο αγκώνας της ήταν σπασμένος και ο ώμος είχε υποστεί εξάρθρωση, λέει ο δικηγόρος της και προσθέτει ότι υπάρχει και άλλο που δείχνει αστυνομικούς «να διασκεδάζουν με τον βγαλμένο ώμο της 73χρονης κατά τη σύλληψή της».

«Έτοιμοι για το ποπ; Ακούστε το ποπ;», ακούγεται να λέει ο ένας ένστολος, αναφερόμενος στον ώμο της ηλικιωμένης.

Η αστυνομία της πόλης Loveland ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει σχόλια εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας για τυχόν «εγκληματικές ευθύνες» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ένας αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και άλλοι δύο μεταφέρθηκαν σε διοικητικά καθήκοντα.

Το υλικό της κάμερας που προκάλεσε κατακραυγή δείχνει ότι ελάχιστα λεπτά πριν από τη βάναυση σύλληψη, η 73χρονη μάζευε λουλούδια δίπλα στον δρόμο. Η κάμερα ασφαλείας από το σούπερ μάρκετ λίγο πριν έδειξε μέλη του προσωπικού να σταματούν την κυρία Garner για να ανακτήσουν τα 13,38 δολάρια εμπορευμάτων, τα οποία περιλάμβαναν κουτιά αναψυκτικού και απορρυπαντικό πλυντηρίου.