Εκλογές στην Αλβανία: Μπροστά το Σοσιαλιστικό Κόμμα με καταμετρημένο το 25% των ψήφων

Εκλογές στην Αλβανία: Μπροστά το Σοσιαλιστικό Κόμμα με καταμετρημένο το 25% των ψήφων

Στο 49,4% είναι μέχρι τώρα το ποσοστό των ψήφων για το κυβερνών κόμμα

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα συνεχίζει να έχει το προβάδισμα στις εκλογές στην Αλβανία με καταμετρημένο περίπου το 25% των ψήφων,. Συγκεκριμένα το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε στις 13:00 η Κεντρική Επιτροπή Εκλογών δίνει στο κυβερνών Σ. Κόμμα 49.4% και στο Δημοκρατικό στην αντιπολίτευση 39%. Το τρίτο κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης, επίσης στην αντιπολίτευση, να κυμένεται στο 7.2%. Η συγκέντρωση των αποτελεσμάτων της αντιπολίτευσης καταγράφει ότι οι δύο μονομάχοι για τη νίκη στις χθεσινές εκλογές έχουν μικρή διαφορά.

¨Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, παρατηρείται ότι όσο προχωρά η καταμέτρηση των ψήφων, μειώνεται το προβάδισμα που είχε στο ξεκίνημα της καταμέτρησης το Κόμμα του Έντι Ράμα. Οι δύο πλευρές με δημόσιες εμφανίσεις, επιμένουν στην ανάγκη καταμέτρησης των ψήφων μέχρι τέλους. Επιπλέον αλληλοκατηγορούνται ότι εμποδίζουν τη διαδικασία καταμέτρησης με τον ισχυρισμό ότι δεν θέλουν να αναδειχτεί ο νικητής. Η καθεμιά πλευρά υποστηρίζει ότι έχει κερδίσει.

Όντως από το πρωί σήμερα, ενώ δεν παρατηρούνται σοβαρά επεισόδια, παρατηρείται κωλυσιεργία στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, με υπαίτιους τους καταμετρητές των δύο πλευρών.

Από τη δική του πλευρά ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Λιουλεζίμ Μπάσια, κατηγόρησε το κυβερνών Σ. Κόμμα ότι είχε μεθοδεύσει τη διαδικασία καταμέτρησης, αρχίζοντας από κάλπες με μεγαλύτερη στήριξη για να δημιουργήσει την εικόνα κλίματος νίκης.

Στο κλίμα αυτό παρενέβη εκ νέου ο πρέσβης της Ε. Ένωσης στα Τίρανα, Λιουίγκι Σορέκα, ο οποίος επέμενε στην ανάγκη καταμέτρησης μέχρι και της τελευταίας ψήφου, και ζήτησε από τα κόμματα να μη προκαταλαμβάνουν το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα.