Ο απίθανος λόγος που ο Ντέιβιντ Μπόουι κουβαλούσε επάνω του μια ελληνική εφημερίδα

Ο απίθανος λόγος που ο Ντέιβιντ Μπόουι κουβαλούσε επάνω του μια ελληνική εφημερίδα

Δεν μπορείς να φανταστείς...

Ο Ντέιβιντ Μπόουι αποτέλεσε έναν θρύλο του ροκ που συζητήθηκε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Εκτός από το προφίλ το οποίο γνώριζε το ευρύ κοινό, όπως ήταν λογικό είχε και στοιχεία του χαρακτήρα και της καθημερινότητάς του που λίγοι τα γνώριζαν.

Ένα από αυτά αποκάλυψε ο συγγραφέας και φίλος του, William Boyd στον Guardian ενθυμούμενος μια φορά που τον συνάντησε. Γιατί τότε κρατούσε μια ελληνική εφημερίδα στα χέρια; (Και δεν ήταν η μοναδική φορά).

«Τον περίμενα σε ένα πάρτι στο ξενοδοχείο Tribeca. Καθώς έφτασα, τον είδα, να κατεβαίνει από ένα ταξί και να πληρώνει τον οδηγό. Τον χαιρέτισα, έχοντας μείνει έκπληκτος από το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε αυτό το μέσο μεταφοράς. Τον ρώτησα, αν είχε πρόβλημα να μετακινείται με τα μέσα μεταφοράς, μέσα στην πόλη. Και απάντησε: "Καθόλου χρησιμοποιώ με μεγάλη ευχαρίστηση τα ταξί και το μετρό. Απλά κρατάω μία από αυτές" δείχνοντάς μου μία ελληνική εφημερίδα. Ο κόσμος σκέφτεται 'Αυτός είναι ο David Bowie, όντως;'... αλλά μετά βλέπουν την εφημερίδα και λένε... 'μπα... αποκλείεται, μάλλον είναι κάποιος Έλληνας, που του μοιάζει".

Και ο φίλος του συνεχίζει «Το βρήκα εξαιρετική ιδέα. Τόσο απλή, τόσο αποτελεσματική και την ίδια στιγμή, τόσο cool και στυλάτη. Μία κίνηση, εντελώς χαρακτηριστική αυτού του άνδρα.»