Ο πρίγκιπας Κάρολος «μπαίνει στα παπούτσια» του Φίλιππου – Τι θα γίνει με τη διαδοχή και τον Ουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Κάρολος «μπαίνει στα παπούτσια» του Φίλιππου – Τι θα γίνει με τη διαδοχή και τον Ουίλιαμ

Ποιος θα στέκεται πλέον στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ

Την ώρα που η περίοδος πένθους της βασίλισσας Ελισάβετ τελειώνει κι ενώ οι δημόσιες εμφανίσεις της θα πρέπει να συνεχιστούν, ένα ερώτημα προκύπτει και δεν είναι άλλο από το ποιο θα είναι πλέον το πρόσωπο που στέκεται στο πλευρό της μετά και τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Πλέον, θεωρείται δεδομένο ότι τον ρόλο αυτό θα αναλάβει ο πρώτος στη σειρά διαδοχής, πρίγκιπας Κάρολος, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας «The Sun», ο Κάρολος πρόκειται να συνοδεύει τη Βασίλισσα σε επερχόμενες εμφανίσεις της, αρχής γενομένης με την εκδήλωση για την Έναρξη του Κοινοβουλίου, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του πατέρα του.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάρολος «μπαίνει στα παπούτσια» του Φίλιππου, καθώς αυτό έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν λόγω της παύσης των καθηκόντων του Δούκα του Εδιμβούργου το 2016. Ωστόσο, ο Κάρολος πρόκειται να αναλάβει τον ρόλο πιο ενεργητικά.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα, βασιλικές πηγές αποκαλύπτουν ότι η Βασίλισσα δεν επιθυμεί να αλλάξει το πρωτόκολλο διαδοχής και να δώσει το στέμμα στον Ουίλιαμ, γι’ αυτό θέλει ο Κάρολος να αναλάβει περισσότερα καθήκοντα και να έχει πιο ενεργό ρόλο στη βασιλική ζωή.